Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 basket_zenyVětšina utkání druhé poloviny krajského přeboru žen v basketbale znamená pro prostějovské hráčky výhodu domácího prostředí. Stejně tak tomu bylo i v posledním hraném utkání, kdy na své palubovce přivítaly „Oděvářky“ rezervu olomouckých vysokoškolaček SK UP Olomouc „B“. Hanácké derby se od začátku až do konce jednoznačně vyvíjelo ve prospěch domácích basketbalistek, které si díky kolektivnímu pojetí hry připsaly důležitou výhru v cestě za vytouženým titulem.

Krajský přebor žen - 12. kolo

TJ OP Prostějov - SK UP Olomouc „B“ 80:41 (23:12, 18:9, 23:7, 16:13)

Rozhodčí: Petrák, Mrázek
Diváků: 50

Sestava a body Prostějova: Kalábová M. 29, Svobodová G. 12, Svobodová N. 9, Chytilová 8, Melková 5, Krátká 3, Maťovčíková 3, Zatloukalová 3, Šnajdrová 2, Dědková 2, Pořízková 2. Trenérka: Václava Mazalová.

Prostějovské basketbalistky si velice dobře uvědomovaly důležitost utkání, a tak rozhodně nechtěly ponechat nic náhodě. Od úvodu se svěřenkyně trenérky Mazalové ujaly otěží, stejně tak vedení v zápase. V první čtvrtině si vytvořily potřebný náskok, aby jej v dalším průběhu stále navyšovaly. Nad svými soupeřkami byly Oděvářky vždy o krok vpřed, podobně vyznělo i poločasové skóre s dvacetibodovým rozdílem ve prospěch domácích hráček - 41:21.

Ve druhé polovině se obraz hry příliš nezměnil. Domácí obrana pracovala na sto procent a nepouštěla olomoucké hráčky do větších šancí. Ani švýcarské hodinky by se nemusely stydět za přesnost přihrávek i zakončení, zejména neúnavné Martiny Kalábové. Ta zaznamenala více jak třetinu bodů svého týmu, z toho čtyři úspěšné trojkové pokusy. Když se k ní střelecky přidaly všechny hráčky, které do utkání naskočily, zrodila se jednoznačná výhra prostějovských basketbalistek. Na skóre se symbolicky posledním košem prosadila i domácí Pořízková, která s týmem pouze trénuje. Nakonec však do utkání také naskočila a stanovila finální skóre na 80:41.

Prostějovské hráčky tak zvládly důležité utkání proti svým rivalkám, nejdůležitější utkání je však teprve čeká. Již tento pátek 22. března od 19.30 hodin přivítají opět v domácím prostředí průběžně vedoucí celek, olomoucké OSK, na programu je tedy další hanácké derby. Souboj je obzvláště důležitý pro zbývající vývoj krajského přeboru žen v basketbale, protože pouze v případě vítězství domácích hráček se Oděvářky posunou na čelo tabulky. Pozitivní je, že trenérka Mazalová bude mít již k dispozici novou posilu Veroniku Horákovou, tým by tak měl být pro nejdůležitější zápas ještě silnější.

Pohledem trenérky Václavy Mazalové:
„Shodli jsme se i s diváky, že to byl dnes nejkrásnější zápas, který holky předvedly. Naprosto plnily pokyny, které jsme si před zápasem určily, obrana pracovala na sto procent a dokonale eliminovala útoky hostujících hráček. Některé šance jsme ještě nevyužily, přesto se dařilo i střelecky. Jsem ráda, že jsem mohla zapojit všechny hráčky, jež se dokázaly bez výjimky prosadit. Do důležitého zápasu půjdeme už i s novou posilou a pokud holky podají stejný výkon jako v tomto utkání, nebojím se, že bychom jej nezvládly.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...