Dobré odpoledne, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 markoPo sympatickém výkonu na půdě několikanásobného mistra, kde prostějovští basketbalisté nebyli daleko od přívětivějšího výsledku, se o první únorové sobotě představili domácímu publiku v souboji s pražskými vysokoškoláky. Pravidelní návštěvníci si jistě velice dobře pamatují poslední domácí utkání, kdy Orli rekordním výsledkem deklasovali BC Kolín. A tak se určitě většina z nich těšila na další vítězný souboj svěřenců trenéra Cholevy. A dočkala se!

První čtvrtina vyzněla lépe pro domácí basketbalisty. Ve druhé, se vysokoškoláci s výsledkem smířit nechtěli a byli o něco úspěšnější než prostějovští Orli. Proto také skóre v polovině utkání vyznělo naprosto vyrovnaně 40:40. Druhá půle již byla plně v režii domácích, kteří nejprve poodskočili svému soupeři na rozdíl osmi bodů, aby v závěrečné části svůj náskok ještě navýšili. Útočné pojetí hry v posledním dějství, ve kterém  oba týmy zaznamenaly celkem padesát bodů, vyznělo opět lépe pro domácí, což znamenalo další cenné body do tabulky Mattoni NBL. Po vítězství 94:76 se Orli posunují na její čtvrtou pozici, s dvoubodovou ztrátou na duo Ostrava a Pardubice.

BK Prostějov – USK Praha 94:76 (23:19, 17:21, 24:16, 30:20)

STŘELBA 3B.: 22/9:24/5
STŘELBA 2B.: 47/28:47/24
TH: 23/11:17/13
CHYBY: 19:22
ROZHODČÍ: Vondráček Marek, Kurz Vlastimil, Znamínko Petr;
KOMISAŘ: Cígler Vilém

BK Prostějov: Pandula Dušan 20, Marko Roman 14, Švrdlík Kamil 14, Slezák Pavel 13, Prášil Jaroslav 12, Kohout Ondřej 11, Bratčenkov Vojtěch 10. Trenér: Zbyněk Choleva.

USK Praha: Meno Boris 29, Šotnar Michal 13, Slavík Jiří 12, Votroubek Stanislav 7, Mareš Michal 6, Cvek Viktor 4, Vocetka Michal 3, Stariat Jiří 2, Fait Dalibor, Feštr Lukáš, Kašpar Jiří, Křivánek Jan. Trenér: Ken Scalabroni.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...