Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 bk_decinVe čtvrteční předehrávce šestnáctého kola Mattoni NBL dosáhli basketbalisté Prostějova na desáté vítězství v sezóně. Jubilejní úspěch má přitom velkou cenu, protože Orli porazili nebezpečný celek Děčína 68:60, i když nastoupili v oslabené sestavě. Kvůli zranění totiž v sestavě chyběl Jaromír Bohačík a Matej Venta.

Zápas proti „Válečníkům“ ze severu Čech přinesl zpočátku hodně vyrovnanou partii, v níž se od prvních minut více dařilo hostujícímu výběru. Ti se díky důrazu dostali do vedení a do šestibodového náskoku 17:11. Po oddechovém času na domácí straně se role částečně obrátily. Náskok Severočechů se začal tenčit a na konci první čtvrtiny už Hanáci prohrávali pouze 18:19.

Mírný náskok svěřenci Pavla Budínského drželi do stavu ještě v dalších okamžicích, od stavu 23:23 bylo skóre vyrovnané a tomu odpovídal poločasový výsledek 31:31. Hosté v první půli nedokázali využít třinácti ztrát Orlů. Okleštěná sestava sice měla problémy při přechodu do útoku a dopustila se řady technických chyb, v obraně ale velkým nasazením eliminovala děčínské střelce.

Ve třetí části, která rozhodla o konečném výsledku, domácí využili skvěle hrajících perimetrových hráčů a díky Pandulovi, Markovi a Slezákovi se dostali do osmibodového vedení 42:34 v šesté minutě. Hosté pak byli nuceni vybrat si svůj oddechový čas, ale ani ten jim nepomohl a nevrátil je zpátky do utkání. Hanáci se dokonce dostali i do dvouciferného vedení, které děčínští mírně stáhli. Přesto do závěrečné desetiminutovky vstupovali za stavu 43:52.

V poslední čtvrtině Orlům trochu odešla střelba, urputnou defenzivou ale dokázali svůj náskok udržet. Tvrdá práce pod vlastním košem se vyplatila. Válečníci výsledek přes velkou snahu neotočili a oslabená Orlí letka mohla slavit zasloužené vítězství.


pohledem trenérů

Zbyněk CHOLEVA - BK Prostějov:
„Jsme šťastní, protože se nám podařilo uspět v opravdu hodně náročném zápasu. Hosté přijeli v plné síle a nám stále chybí jeden rozehrávač. Už proto má výhra velkou cenu. Rozhodla třetí čtvrtina, ve které se nám podařilo bodově odskočit. Závěr byl hodně o vůli. Celý tým dal o obrany hodně energie, a proto máme cenné dva body.“

Pavel BUDÍNSKÝ - BK Děčín:
„Z našeho pohledu nemůžu být spokojený především s úvodem střetnutí. Začátek jsme odehráli opravdu ve vlažném tempu a v rozhodujících chvílích jsme propásli možnost získat větší náskok. Obrana nebyla špatná, protože jsme inkasovali pouze osmašedesát bodů. V útoku to ale bylo o poznání horší, při zakončení se nám vůbec nedařilo…“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...