Dobré poledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

bk prostejovPo dvou venkovních vítězství na pardubické a svitavské palubovce čekal na naše Orly domácí zápas proti týmu Levharti Chomutov. Nevyzpytatelný tým, který dokáže potrápit kohokoliv, nastoupil k dnešnímu zápasu bez kapitána, hlavní opory a ex-orla Pavla Staňka a prakticky od začátku tak měli naši borci jasnou převahu. Už v první desetiminutovce se dostali do dvouciferného vedení, které i přes odpor soupeře udrželi v polovině utkání 55:39. Ve třetí části soupeř sice mírně stáhnul, ale drobné minisérie dostaly naše hráče do dvacetibodového vedení, které jsme udrželi téměř do konce.

 

 

BK Prostějov - Levharti Chomutov 104:87 (32:15 55:39 75:57)

BK Prostějov:  Slezák Pavel 20, Švrdlík Kamil 19, Kohout Ondřej 15, Marko Roman 15, Bohačík Jaromír 12, Dufault Austin Lee 12, Pandula Dušan 11, Bratčenkov Vojtěch 0, Polášek Rudolf 0

Levharti Chomutov:  Bosák Pavel 20, Glover Showron E. 14, Hanzlík Zdeněk 14, Pecka Ladislav 9, Štěpánek Jan 8, Bašta Martin 7, Žampach Adam 7, Pack John David 4, Honomichl Václav 2, Jakeš Martin 2, Halada Filip 0

STŘELBA 3B.: 18/7:24/8
STŘELBA 2B.: 55/33:53/22
TH: 27/17:25/19
Doskoky: 46:40
CHYBY: 20:23
ROZHODČÍ:  Macela Miroslav, Kapl Antonín, Nejezchleb Petr

Utkání s vysokým ofenzivním tempem zahájili naši borci silným nástupem, kdy po akcích Panduly s Dufaultem vedli domácí 9:2. Hostům se v úvodní desetiminutovce vůbec nedařilo zastavit naše Orly a tak bodový deficit Levhartů poměrně rychle narůstal. Když v šesté minutě Marko přesně zacílil, byl už náš náskok desetibodový 18:8 a díky desetibodové sérii na úseku osmé až desáté minuty jsme naše vedení navýšili na sedmnáct bodů 30:13 a posléze 32:15, kterým taky první část dnešního utkání skončila.

Zatímco první čtvrtina patřila jednoznačně našim Orlům, ostatní čtvrtiny tak jasný průběh už neměly. Hned v úvodu druhé části hosté pořádně zabrali a devítibokou sérií stáhli svůj deficit pod magickou dvoucifernou hranici. My jsme se naštěstí po oddechovém času zlepšili a další snížení už jsme nedopustili. Závěr této fáze jsme navíc vyhráli jasným poměrem 14:2, což nás posunulo do osmnáctibodového vedení 55:37. Hosté pak sice ještě dvojkou v samotném závěru upravili, ale jednalo se opravdu o kosmetickou úpravu – 55:39.

Ve třetí části dnešního utkání neměl prakticky ani jeden z celků navrch a rozdíl ve skóre se prakticky neměnil. Drobné minisérie na obou stranách posouvaly skóre kupředu, ale vývoj byl pořád stejný a rychlým tempem spěl do závěrečné fáze. V té jsme na úvod inkasovali několik levných košů, ale náš náskok byl dostačující a měli jsme tak dostatek času na odpověď a odvrácení náporu hostů. Díky Bohačíkovi se Švrdlíkem jsme v tomto kvartálu bodově za soupeřem nezaostávali a nakonec dovedli zápas do vítězného konce poměrem 104:87.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...