Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 ucitele 045FOTOGALERIE: V pátek večer se v sále Městského divadla v Prostějově uskutečnila slavnostní akce ke Dni učitelů. Tradiční setkání nejlepších prostějovských pedagogů s představiteli města moderoval vtipně ředitel knihovny Aleš Procházka a sál rovněž rozesmál primátor Miroslav Pišťák. Ten se po nemoci vrátil zpět do veřejného života a možná i z menší slabosti všem učitelům přiznal, že i on ve svém školském mládí „schytal“ dvojku z chování…

Ocenění z rukou náměstků primátora, prvního náměstka hejtmana Olomouckého kraje Aloise Mačáka, primátora Miroslava Pišťáka či vedoucího odboru školství a předsedy školské komise magistrátu převzalo v pátek večer celkem třiadvacet pedagogů. „Těžko hledat slova tak, abych neopakoval fráze. Jste to právě vy, kteří společně s rodiči máte největší vliv na výchovu dětí a mládeže. Obětujete se i přes všechny známé problémy, které současné školství provází. A za to vám patří obrovské poděkování,“ řekl mimo jiného Alois Mačák, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje
a prostějovský radní. Vzápětí zarecitoval úryvek z básně Jiřího Wolkera a vybídl moderátora Aleše Procházku, aby uhádl rok, kdy prostějovský básník tento verš napsal. „Tak to je podpásovka, teď tady vypadám jak nevědomý školák,“ rozesmál se šéf prostějovské knihovny.
Oceněným pedagogům, ale i dalším přítomným učitelům či profesorům, poděkoval za jejich těžkou práci i primátor Miroslav Pišťák. „V posledních letech si stále více uvědomuji, jak je učitelské poslání čím dál tím těžší. Zvláště proto, že dnešní děti si dovolí k dospělým to, co naše generace si absolutně nedovolila. Obdivuji současné pedagogy za trpělivost a takzvanou hroší kůži, kterou musí nastavit při výchově dnešní mládeže. Víte, za mých mladých let nebylo výjimkou, že jsme jako žáci schytali od učitele i pár za ucho! Já sám jsem se učil sice dobře, ale v šesté třídě jsem dostal dvojku z chování. Nebyl jsem žádný grázl, to ne, ovšem jednou mi to prostě ujelo,“ rozesmál hlediště primátor Pišťák.
Kulturní program během krátkých přestávek obstaraly děti ze Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose. Jejich vystoupení měla skutečně originální choreografie.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...