Dobrý večer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 horaka_ZSV budovách Základní školy Dr. Horáka v Prostějově se to ještě minulý týden hemžilo kontrolory a inspektory. Jak Večerník již dříve informoval, v tomto institutu probíhá audit magistrátu v souvislosti s kauzou porušení rozpočtové kázně. Na udání Sdružení rodičů a přátel školy vedeného Bělou Láníkovou pak školní inspektoři zkoumali i úroveň výuky. A výsledek? Školní inspekce neodhalila žádné nedostatky, naopak vyzvedla nadstandardní úroveň učitelského sboru!

Z inspekční zprávy o kontrole České školní inspekce, kterou má Večerník exkluzivně k dispozici, vyplývá, že škola se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj sportovních i pohybových aktivit a současně klade důraz na výuku cizích jazyků, smysluplné využívání informačních a komunikačních technologií. „K zajištění výuky sledovaných předmětů má škola celkově velmi dobré personální podmínky, všichni učitelé jsou odborně kvalifikovaní a s výjimkou několika vyučujících cizích jazyků mají i příslušnou předmětovou specializaci. Chybějící aprobovanost se však negativně neprojevila na kvalitně vzdělávacího procesu. Vyučující pravidelně navštěvují vzdělávací akce zaměřené na nové metody a formy výuky cizích jazyků a rozvoj komunikativních kompetencí. Složili nebo se připravují na složení zkoušky z anglického jazyka prokazující jejich vědomosti,“ cituje Večerník z inspekční zprávy o výsledku kontroly České školní inspekce na Základní škole Dr. Horáka v Prostějově.
Inspekční zpráva obsahuje osm stran s podrobným protokolem o kontrole jednotlivých učitelů a jejich metod výuky. U většiny z nich nechybějí hodnocení typu výtečný. Nepotvrdily se tak fámy o neprofesionálnosti učitelského sboru, které vedly některé rodiče dětí ke stížnostem až na Českou školní inspekci.
„Jsem velmi rád, že inspekce potvrdila vysokou odbornost našeho pedagogického sboru. Jak je z inspekční zprávy patrné, kontroloři nešetří samými pozitivy a úspěchy. Ukázalo se, že podnět ke školní inspekci byl neoprávněný, a nyní naši učitelé čekají ze slušnosti minimálně na omluvu od výboru SRPŠ vedeného paní Bělou Láníkovou,“ okomentoval ještě horkou inspekční zprávu exkluzivně pro Večerník Ivan Pospíšil, ředitel Základní školy Dr. Horáka v Prostějově.
Na škole stále ještě probíhá kontrola od zřizovatele na účetnictví za léta 2011 až 2013. „Výsledky tohoto auditu budou známy osmadvacátého dubna,“ dodal Pospíšil. Večerník bude své čtenáře pochopitelně informovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...