Dobré odpoledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 svatba1FOTOGALERIE: Nejen nastávající nevěsty a ženichové mohli v sobotu odpoledne načerpat inspiraci pro svůj „Velký den“ ve smržické Restauraci „U hřiště“, kde se konal už čtvrtý ročník Svatebního dne. Nabídka elegantních svatebních šatů byla bohatá, stejně jako ochutnávka sladkých i slaných laskomin a návštěvníci nevěděli kam dřív s očima. Chybět u toho samozřejmě nemohl ani PROSTĚJOVSKÝ Večerník, hlavní mediální partner akce.

Svatební den si většina nastávajících svatebčanů plánuje prožít jen jednou v životě, proto není radno podcenit detaily jako výběr vhodné svatební květiny, chutného dortu či přesně padnoucích snubních prstýnků. S tím vším letos už počtvrté pomáhá budoucím novomanželům majitelka Restaurace U hřiště Alena Coufalová: „Tuto akci pořádáme již čtvrtým rokem jako inspiraci nejen pro nastávající svatebčany, kteří jen málokdy mají příležitost setkat se na jednom místě s tolika profesionály v oblasti realizace svatebního dne. Konkrétně jsou tu zástupci olomouckých svatebních salonů L'Amour a Ariana, kteří modelkám propůjčili jak šaty svatební, tak společenské, majitelka Zahradnického centra Marciánová nejenže vytvořila nádhernou, originální svatební kytici pro každou modelku, navíc vyzdobila celou tuto místnost. Vlasové stylistky, kosmetičky a nehtařky z prostějovského Hair studia In se postaraly o účesy a líčení všech modelek a všem zájemcům poskytly poradenství ohledně mejkapu a úpravy vlasů. Kolekci snubních prstenů přijeli představit zástupci Zlatnictví Josef Kaláb a cukrářskými skvosty, vhodnými nejen pro svatební hostinu se pochlubili cukrářství Marcela a paní Koudelková a Štveráková. Nastávající novomanželé se tu mohou inspirovat i nabídkou svatebních fotografů a svatebních oznámení,“ přiblížila Večerníku Alena Coufalová a dodala: „Naše Restaurace U hřiště se letos chlubí pěti druhy svatebních tabulí v různě barevných variacích a nabízí hned několik verzí svatebních menu. Jsme schopni pro novomanžele a jejich rodinné příslušníky zajistit jak prostory pro svatební hostinu, tak i ubytování, zdobení automobilu na svatbu a podobně. Letos jsme tu měli osmnáct svateb, pro letošek je to šestnáct, takže rozhodně máme z čeho čerpat,“ usmívá se majitelka Restaurace U hřiště.


Velkolepá sobotní přehlídka svatebních šatů, účesů a všeobecných tipů nejen na svatební hostinu, jistě poskytla inspiraci nejedné nevěstě, protože co si budeme povídat, je to všechno hlavně právě o té krásce v bílém. A co tedy konkrétně je pro letošek trendy ve svatebním? „V líčení i letos 'frčí' lehce pastelové tóny s kouřovým efektem a celkově takzvaný romantic look. V našem salonu klademe důraz na přání nevěsty, protože každá je jedinečný originál. Se zákaznicí probereme, jestli jsou ten či onen účes nebo líčení vhodné, popřípadě doporučíme, co by se té které nevěstě hodilo tak, aby ten jejich ´Velký den´ byl ten NEJ,“ říká majitelka Hair studia In Hana Puklová.
Trendy ve světě květin představila přítomným majitelka Zahradnického centra Marciánová. „Každá svatba je pochopitelně jiná, každá je jedinečná, proto se snažíme i květinové dekorace sladit dle přání novomanželů,“ nechala se slyšet Anna Marciánová.
V doprovodu své nastávající tchýně se přišla inspirovat i slečna Jitka: „Svatební oznámení už máme vybrané, teď zbývá jen ten zbytek,“ smála se nastávající nevěsta. Aby ten „Velký den“ pro svatebčany klapl na sto procent, pracuje i paní Alena Coufalová většinou spolu s nevěstami už dlouho dopředu: „Obyčejně proběhne několik schůzek s novomanželi, kdy se řeší vše od barvy tabule po vhodné načasování focení. Prostě tak, aby bylo vše perfektní!“

Restaurace U hřiště v nedalekých Smržicích v sobotu odpoledne už počtvrté otevřela dveře nastávajícím novomanželům i všem těm, kteří mají zájem o současné svatební trendy. Na své si přišly nejen dámy, ale i přítomní pánové, kteří ocenili ochutnávku vín. „Byla jsem se tu podívat už před třemi lety a zajímalo mě, co je ve svatebních trendech nového,“ přiznala paní Vodáková, kterou zaujaly především vkusně zdobené svatební tabule.
Na programu sobotního Svatebního dne byly nejen očekávané módní přehlídky šatů svatebních i společenských, o příjemné zpestření se svými vystoupeními postaraly i děti z Dětského domova v Plumlově, kterým putoval výtěžek z dobrovolného vstupného na akci.

03 svatba203 svatba303 svatba4


















03 svatba603 svatba703 svatba8

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...