Příjemnou noc, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 porizkovaVeselá, bezprostřední a přirozeně krásná žena se smyslem pro humor.  Tak její známí charakterizují první a stále nejslavnější českou modelku Pavlínu Pořízkovou. Prostějovská rodačka, kterou časopis Harper's Bazaar zařadil mezi deset nejkrásnějších žen světa, se minulý týden na několik dní vrátila do rodného města. Vidět jste ji tak mohli v našich ulicích i vy sami!

V Prostějově jsme o nádherné mladé dívky nikdy neměli nouzi. Mnohé z nich město bohužel opustí a přestěhují se do větších metropolí, některé z nich se však k nám jednou za čas rády vracejí. To je i případ americké supermodelky českého původu Pavlíny Pořízkové.  Dlouhonohou lvici s kaštanovou hřívou a okouzlujícím úsměvem jste v průběhu uplynulého týdne mohli vidět i v prostějovských ulicích. Fotila se zde s typickou Ukrajinou, tedy jedním z kol, kterých v dobách Pavlínina dětství bylo plné město. „Pokud vím, tak Pavlína Pořízková byla v Prostějově od neděle do středy, kdy odjela do Prahy,“ prozradila Večerníku jedna z našich čtenářek. Účelem jejího krátkodobého comebacku bylo natáčení dokumentu, který má popsat celý život této slavné rodačky. Logicky tak v tomto snímku nesmí chybět ani místa jejích prvních krůčků...

Pavlína Pořízková se narodila 9. dubna 1965 a dětství prožila v jednom z domů v Rejskově ulici. Její rodiče v roce 1968 emigrovali z tehdejšího Československa do Švédska a ona i s prarodiči zůstala v Prostějově. Za rodiči se za velmi dramatických okolností dostala, až když jí bylo devět let.

Jako modelka se prosadila už v Evropě, první kontrakt získala v Paříži. V roce 1983 se odstěhovala do USA, kde zažila éru své největší slávy. Zahrála si i ve filmech jako například Anna či Arizona Dream. Obrovskou popularitu jí získala také úspěšná účast v televizním pořadu Když hvězdy tančí.

V Americe se v roce 1989 provdala za hudebníka Ricka Ocaseka (65), s nímž má dva syny Jonathana (21) a Olivera (16). Ve svém životě se kromě slávy musela porvat i s řadou problémů, kolem čtyřicítky například užívala antidepresiva, která ji na dlouhou dobu vzala veškerou chuť na sex. Na rozdíl od jiných modelek, jež se „na stará kolena“ vrhly například do moderování bulvárních zpráv, se Pavlína v současnosti věnuje psaní knih pro děti.

Na motivy dramatických životních osudů Pavlíny Pořízkové a její rodiny napsala manželka oscarového režiséra Martina Formanová knihu „Případ Pavlína“. Tu obě dámy společně s Pavlíninou maminkou Annou pokřtily ve čtvrtek 30. října v pražském Paláci knih Luxor.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...