Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 zombie walkPokud se 31. října v ulicích města potkáte s prapodivnými stvořeními, nezoufejte. Nemáte halucinace, ani vás nešálí zrak. Prostějovem se totiž vydají oživlé mrtvoly. Jestliže chcete být jednou z nich, přihlaste se organizátorům co nejdřív. Zájem o tuto mimořádnou akci je totiž velký. PROSTĚJOVSKÝ Večerník u toho bude, neboť se stal hlavním mediálním partnerem!

„Ačkoliv existuje mnoho stvoření, za které se dá převléci, bylo by skvělé, kdyby se každý účastník pokusil vypadat jako zombie. Upíři, vlkodlaci, víly, čerti, démoni a smrtky jsou ideální na tradiční průvody masek, Halloween či Mikuláše. Buďme jeden den v roce prostě ´zombíky´. Snažte se vypadat co nejmrtvolněji,“ vzkazuje přes Večerník jedna z organizátorek Veronika Juračková.

Účastníci zombie pochodu mají sraz v 16.00 hodin u Společenského domu v Komenského ulici a vydají se dál do centra města. Průvod by měl skončit opět u „Kaska“. Akce je nahlášena od 16.00 do 17:30 hodin jako průchod městem. „Je možné se domluvit na další, přibližně tříhodinové párty ve Společenském domě. Potřebujeme ovšem znát skutečný počet zúčastněných, abychom věděli, zda se vejdeme do spodních prostor u vstupu, případně objednáme horní sál. Poté se rozhodne, kde si zombíci ještě užijí trochu hudby. Prosíme tedy o skutečnou aktualizaci přihlášených, abychom věděli, kterým směrem se ubírat,“ přidala důležitou informaci stále ještěb radní za ODS Milada Sokolová, které se myšlenka akce velice zalíbila. „Jsem ráda, že jej mohu organizačně podpořit, myslím, že to bude pro Prostějov víc než příjemné zpestření podzimních dnů,“ dodala Sokolová. 

42 zombie_walk_PLAKATBližší informace naleznete na facebooku na stránce   https://www.facebook.com/events/341043612722791/?fref=ts.

Zombie walk. Právě tato pozoruhodná akce známá z jiných měst nejen naší republiky by poslední říjnový den měla „oživit” i Prostějov.

Už nyní se dá odhadnout, že by se v ulicích mělo objevit až několik stovek k nepoznání namaskovaných zombíků.  „Smyslem naší akce není škodit či pobuřovat. Tento průvod je jedinečný, a my věříme, že i pro občany Prostějova to bude veselý zážitek. Chceme se při téhle příležitosti bavit a rádi přivítáme kohokoliv mezi námi, ať už jako účastníka či pozorovatele,” vyjádřili se pořadatelé této akce, kteří zároveň poděkovali za pochopení a shovívavost.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...