Příjemnou noc, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 prvorepublikova_noblesaOdhadovat věk u některých žen bývá velice ošemetné. Některá třináctiletá děvčata se dokáží zmalovat do podoby dvojnásobně starých „královen večírků“, pětatřicetileté ženy se zase často (marně) snaží působit dojmem osmnáctiletých žabek. Pokud byste se snažili odhadnout věk manželky světově proslulého vědce a vynálezce kontaktních čoček Otty Wichterleho, pak byste se určitě sekli o několik desítek let. Večerník se za touto dámou koncem uplynulého týdne vypravil, aby ji poblahopřál k dalším narozeninám, které slaví právě dnes...

Ludmile Wichterlové se od mládí neřekne jinak než Linda. V pondělí 18. srpna se tato šarmantní dáma v záviděníhodné fyzické a zejména psychické svěžesti dožívá neuvěřitelných sedmadevadesáti let.

„Při zdraví mě udržuje to, že tolik času trávím na Stražisku! A také to, že jsem měla hodného muže, který mě celý život šetřil,“ má jasno o důvodu své dlouhověkosti Linda Wichterlová, která je mimo jiné i živoucí kronikou obce. Nejenže pamatuje její nezaměnitelnou prvorepublikovou atmosféru, o dění na Stražisku se stále živě zajímá. „Vždycky, když se sem na jaře vrátím, hned zamířím na obecní úřad, abych od paní hospodářky zjistila, co je u nás nového, kdo se narodil, kdo se oženil a tak dále,” prozradila paní Wichterlová, kterou chladnější podzimní rána opět „vyženou“ z rodinného letního sídla zpět do Prahy.

33 v_rodinnem_kruhuNavzdory svému pokročilému věku se Linda Wichterlová stále pečlivě stará o zahrádku, ráda a hodně čte, aniž by potřebovala brýle, a velmi solidně slyší. „Je to však přece jen o něco horší, než bývalo. Třeba do divadla už nechodím, protože hercům špatně rozumím. Jen si nejsem jistá, zda je to mojí nedoslýchavostí nebo jejich nedostatečně školenou dikcí,“ usmívá se Linda Wichterlová, která vyniká neobyčejným všeobecným přehledem i životním nadhledem. „Hlavní je, že mi pořád chutná. Jím úplně všechno, nejraději mám moučníky,“ pochvaluje si.

Své narozeniny oslavila už o uplynulém víkendu. Stalo se tak v širokém rodinném kruhu, který čítá již osmnáct pravnoučat! Její nejstarší pravnučce Barboře je dvacet let, ta nejmladší Cecílie pak má tři roky. K početnému zástupu gratulantů se touto cestou ještě jednou připojuje i redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, která paní Wichterlové přeje, ať je i nadále stále zdravá a plná životního elánu i optimismu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...