Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

02 14 brusleniNeuvěřitelně štědré dny prožili pořadatelé veřejného bruslení ve Víceúčelové hale-zimním stadionu v Prostějově. V období od 20. prosince 2013 do 5. ledna 2014 si na jedinou možnou ledovou plochu ve městě přišlo zabruslit celkem 6 556 lidí. Ve srovnání se stejným obdobím předešlých let se tak jednalo o dvaašedesátiprocentní nárůst návštěvnosti! „Během uvedených dnů na přelomu roku 2013 a 2014 přišlo o 2 554 lidí víc než rok předtím. Samozřejmě, že je to i tím, jaké bylo venku počasí a že v důsledku tepla nezamrznul drozdovický rybník.

Prostějované prostě neměli možnost zabruslit si nikde jinde než na ´zimáku´,“ konstatoval Večerníku Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově. Zároveň je velice potěšitelné, že návštěvníci hojně využívali naši půjčovnu bruslí, během těch dvou týdnů si děti i dospělí zapůjčili přes stovku párů bruslí. Máme radost i z konkrétních případů, kdy například mladá dvojice procházela jen tak okolo zimního stadionu. Když si na dveřích dívka s chlapcem přečetli, že tady existuje možnost půjčení bruslí, neváhali a hodinu veřejného bruslení využili. Přitom původně bruslit nechtěli,“ usmál se Průša s tím, že v letošním roce hodlá Domovní správa ještě více zkvalitnit své služby a rozšířila je o půjčovnu dětských ochranných přileb. Největší nával návštěvníku při veřejném bruslení byl pochopitelně během vánočních svátků a pak ještě do Silvestra. „Nebylo výjimkou, aby při hodině veřejného bruslení se na ledě tísnilo až sedm stovek lidí. Mnohdy jsme si říkali, že bychom se řídili limitem pěti set návštěvníků. Ale bylo nám líto těch početných skupin dětí, které zůstávaly stát zklamaně před zimákem,“ poznamenal Vladimír Průša. Jak Večerníku ještě na závěr potvrdil, Domovní správa uvažuje o návratu k dříve tradičním diskotékám na ledě. „Tyto akce měly před lety také vysokou návštěvnost, a abych pravdu řekl, ani si nepamatuji, proč se v nich nepokračovalo,“ pokrčil rameny šéf provozovatele Víceúčelé haly-ZS.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...