Dobré poledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S blížícím se obdobím Dušiček se policisté ve větší míře zaměřují na problematiky s tímto obdobím související. Dopravní policisté budou realizovat několik dopravních akcí, při kterých se budou zaměřovat mimo jiné na rychlost jízdy, řízení pod vlivem zakázaných látek, způsob jízdy, technický stav vozidel či dodržování pravidel jízdy přes železniční přejezdy. Policisté obvodních oddělení pak zvýší dohled přímo na hřbitovech i v jejich okolí.


„Občany však žádáme, aby nám především s ochranou jejich majetku pomohli. V tomto období se tradičně zvyšuje frekvence návštěv na hřbitovech, ale bohužel také aktivita pachatelů trestné činnosti. Proto připomínáme, že by si návštěvníci hřbitovů měli dávat pozor na svoje věci a nedávat příležitost náhodným zlodějům. Častou chybou bývá například uložení věcí viditelně ve vozidlech. K naprosté většině vloupání do vozidel totiž dochází, protože jsou v něm vidět věci, které pro zloděje „stojí za pokus“. I prázdná igelitová taška položená na sedadle může motivovat zloděje ke vloupání do vozu. O kabelkách uložených na podlaze vozu či pod sedadlem ani nemluvě,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov. A jak dodal, také přímo na hřbitovech by člověk neměl své věci ponechávat bez dohledu. „V minulosti jsme tak již šetřili množství odcizených odložených kabelek, když jejich majitel například zapaloval svíčku či upravoval výzdobu hrobu,“ uvedl konkrétní nebezpečí.
Na bezpečnost návštěvníků hřbitovů budou tradičně jako každý rok dohlížet také strážníci prostějovské městské policie. „Hlídky strážníků budou procházet hřbitovy a dohlížet na pořádek. V minulosti se velmi osvědčila komunikace strážníků přímo s návštěvníky. Hlídky je upozorňovaly na možné nebezpečí ze strany zlodějů a vyzývaly je, aby si dávali pozor na odložené věci. Poslední dva roky jsme hlavně na městském hřbitově v Brněnské ulici nezaznamenali žádnou krádež,“ sdělil Večerníku Jan Nagy, ředitel Městské policie Prostějov.

 

 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & DUŠIČKY můžete najít v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 19. října

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...