Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Již tento pátek startuje třídenní výstava bonsají pořádaná Bonsai klubem Haná. Po celý hodový víkend proto bude na nádvoří prostějovského zámku připravený bohatý program. Návštěvníci se mohou seznámit s pěstováním „malých stromů“, k vidění bude také ukázka jejich tvarování, chybět nebude ani prodej výpěstků a misek. Pokud se navíc příchozím svět bonsají zalíbí, členové klubu všem rádi poradí, jak postupovat při jejich vytvoření následně doma.

Eva REITEROVÁ
Od pátku 11. září zaplní nádvoří zámku Prostějov bonsaje, tedy staré umění miniaturizace stromů a jejich pěstování v miskách. Na co všechno se lidé během těchto tří dnů mohou těšit? Zajištěna bude poradenská služba pro pěstitele, prodej bonsají, rostlin a také zahradní keramiky, v neděli poté budou ukázky tvarování. „Lidé na výstavě mohou najít inspiraci pro svoji tvorbu při pěstování bonsají. Na prodej budou jak bonsaje, tak i pokojové rostliny,“ uvedla Milena Růžičková z Bonsai klubu Haná. Tato akce je nejen pěstiteli, ale i širokou veřejností vždy velmi vítaná. „Letos se návštěvníci snad mohou těšit na nové druhy bonsají od kolegů z Vyškovska,“ prozradila Růžičková.
„Věřím, že to pro všechny bude krásný zážitek. K vidění bude kousek živé přírody ve velmi příjemném prostředí. Rádi je přivítáme na výstavě, ale i mezi sebou, kdyby chtěli vstoupit k nám do klubu,“ dodala Růžičková. Více informací o Bonsai klubu lze nalézt na www.bkhana.cz. Výstava je otevřena v pátek a v sobotu od 9 do 20 hodin, v neděli pak od 9 do 17 hodin. Vstupné je pro všechny návštěvníky dobrovolné.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...