Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Někteří lidé sluneční brýle zbožňují a nosí je prakticky nonstop, ať už je jakékoli počasí, či roční období. Zdá se však, že většina populace nesdílí toto nadšení pro opravdu kvalitní sluneční brýle. Na letní dovolenou by si je však měli vzít všichni.
Se slunečními brýlemi si není radno zahrávat. Časté vystavování našich očí UV záření má za následek nepříjemné pálení a svědění, které může volně přejít v nepříjemný zánět spojivek. Důležité je si uvědomit, na co sluneční brýle potřebuji. Sport, běžné nošení, cykloturistika, ochrana zraku při opalování nebo jen jako módní doplněk?

Stoprocentně musí sedět

Vyzkoušeli jste stovky typů a modelů, přesto žádné nesedí? Výběr slunečních brýlí je opravdu těžký, ale platí jedno důležité pravidlo, na první vyzkoušení musí sedět. Hlavně nesmí tlačit, protože hrozí, že nás velmi brzy začne bolet hlava. Stejně tak je třeba si hlídat prostor nad obočím. V této části, pokud brýle padnou, neprojde slunce, které by nás mohlo oslňovat.

Hledejte značku CE a filtr „cat“

Pokud držíme brýle v ruce, vyzkoušeli jsme si je a padly nám, následuje kontrola kvality. Prohlédněte si panty, detaily nabarvení jednotlivých částí. Po kratším zkoumání snadno poznáte, jak kvalitně byly sluneční brýle vyrobeny. Každé kvalitní brýle mají na nožičce, která drží na uších, značku CE a kategorii slunečního filtru značenou jako „cat“. Zde platí, že čím vyšší číslo, tím tmavší čočky jsou v brýlích nasazené. Ideální volbou jsou polarizační čočky, které snižují oslnění od lesklých povrchů, jako jsou jezera nebo kapota automobilu.

Jak vybrat brýle pro sport?

Jednoznačně sáhněte pro plastové s plným rámem nebo polorámem. Na kolo jsou ideální takové, u kterých je možné vyměňovat čočky. Pokud se vám nechce neustále s brýlemi manipulovat, pak byste měli uvažovat o samozabarvovacích čočkách, které reagují na sluneční svit. Čočky se přirozeně ztmavují a zesvětlují. Ti, kteří potřebují dioptrie, by automaticky měli nakupovat multifunkční brýle.

Jak poznat polarizační brýle?

To, zda jsou polarizační brýle opravdu polarizační, poznáme UV testerem, ale kdo z nás chodí s touto vychytávkou běžně po obchodech. Pro takové případy lze použít jednoduchý trik. Když dáme dvoje polarizační brýle za sebe, je přes ně normálně vidět. Pokud jedny s nich otočíme o devadesát stupňů, stanou se neprůhlednými.


Koupit ty správné sluneční brýle není hračka.

Jednou z věcí, kterých se pomocí našeho blogu snažíme dosáhnout, je vzdělávat veřejnost. Díky vědomostem a zkušenostem, které jsme při spolupráci s eyerim za poslední čtyři roky získali, je toho tolik, co bychom s vámi chtěli sdílet. Doufáme, že vám tento příspěvek osvětlil, proč je nošení slunečních brýlí absolutní nutností, a že vás na ulici budeme brzy potkávat s úžasnými a kvalitními slunečními brýlemi. Pokud se bojíte, že nenajdete perfektní model přímo pro vás, rychle zavítejte do e-shopu eyerim. Kryjeme vám záda!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...