Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V tomto roce slaví 20 roků své existence prostějovská společnost Znalecký a oceňovací ústav s.r.o., která se svojí činností zaměřuje nejen na okres Prostějov, ale na celou Českou republiku. V rámci svého oboru je v tuzemsku jednou z nejdéle fungujících organizací specializujících se na oceňování všech druhů majetku.

Společnost je zapsána v prvním oddíle seznamu ústavů kvalifikovaných pro znaleckou činnost podle zákona číslo 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících a na základě tohoto zápisu je schopna zpracovávat znalecké posudky v různých oborech a pro různé účely. Společnost, kterou založili Ing. arch. Vladimír Erben, Ing. František Kocourek a Ing. Petr Peštuka, rovněž provádí oceňování majetku pro věci movité, věci nemovité, finanční majetek a podnik na základě koncesní listiny a na základě živnostenských listů podle Živnostenského zákona oceňování majetkových komodit v širokém spektru.
V rámci činnosti firmy se postupně projevil i zájem klientů o doplnění služeb o poradenskou a realitní činnost. V rámci poradenství se jedná tedy hlavně o investiční, finanční, ekonomické a daňové poradenství, opět zajišťované vlastními silami nebo z řad spolupracujících osob. Cíleně je kolem firmy vytvářen okruh spolupracovníků ať již specializovaných soudních znalců, nebo poradců v nejrůznějších oborech tak, aby bylo možné zajistit co nejkomplexnější pohled v rámci jednotlivých projektů zejména pak u složitějších případů. Znalecký ústav disponuje znaleckými oprávněními pro obor ekonomika ve specializaci: ceny a odhady nemovitostí, ceny a odhady věcí movitých, motorových vozidel, strojů a zařízení, ceny a odhady podniků, ceny a odhady cenných papírů, oceňování podílů v obchodních společnostech a účastí v družstvech, oceňování pohledávek a investic a dalších.
Do portfolia služeb patří také tvorba cenových map stavebních pozemků dříve pro město Prostějov, v současnosti pro město Olomouc. Mezi dlouhodobé zákazníky patří nejen fyzické a právnické osoby, ale také města z celé České republiky, jednotlivé kraje či orgány justice včetně revizních znaleckých posudků. Mezi významné zakázky z posledních let patří ocenění části krajských nemocnic v oblasti obvyklých nájmů. Nad rámec činností a služeb společnosti Znalecký a oceňovací ústav s.r.o. jako samostatný subjekt vznikla Realitní kancelář Kocourek, která zaštituje další služby týkající se nemovitých věcí: prodej, pronájem, právní služby s tímto spojené, a to pod vedením Ing. Františka Kocourka. Znalecký a oceňovací ústav tedy pokrývá veškerý servis v oblasti ocenění a správy majetku.

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...