Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ve dvaceti může sportovat každý. Ale udržet si vnitřní sílu, otevřenou mysl a odvahu pustit se do věcí nelehkých, ač je vám třikrát tolik, to už o člověku opravdu něco vypovídá. Starší lidé, kteří nerezignovali na hravost i ducha mládí se po roce opět sejdou na koupališti ve Vrahovicích. Sportovní hry seniorů prostějovského regionu se zde budou konat ve čtvrtek 20. srpna od 14:00 hodin už potřetí.

První ročník akce již tradičně konané pod záštitou náměstkyně primátora Aleny Raškové se konal před dvěma lety v prostějovském aquaparku. Loni se přestěhoval na koupaliště ve Vrahovicích, kde se bude konat i letos. „Účastníci budou mít vstup do areálu koupaliště zdarma. Registrace odstartuje ve 13:00 hodin, o hodinu později budou hry slavnostně zahájeny,“ prozradila Marie Hájková, vedoucí organizačního štábu 3. sportovních her seniorů prostějovského regionu 2020
Akce, jejímiž pořadateli jsou Domovní správa a Zdravé město Prostějov, je určena seniorům starším 60 let. Soutěžící budou rozděleni do dvou kategorií, oddělených věkovou hranicí 70 let. Postupně se zapojí do osmi skutečně různorodých disciplín. „Samozřejmě, že se bude plavat, ověří si svoji tenisovou zručnost, zahází si šipkami i míčkem na cílem, zahrají pétanque, budou srážet plechovky a čekat na ně bude i pozemní hokej,“ vypíchla z bohatého programu Hájková s tím, že pro ty nejlepší jsou připraveny hodnotné ceny.
Vstup a registrace soutěžících proběhne ve 13.00 hodin u brány koupaliště ve Vrahovicích. „Každý soutěžící dostane kartičku závodníka s rozpisem osmi disciplín, přičemž zápis výsledků bude provádět výhradně rozhodčí,“ vzkazuje vedoucí organizátorka. „Důchodci z celého prostějovského regionu tak zcela jistě stráví velmi příjemné odpoledne. Občerstvení a kulturní program pro účastníky her jsou zajištěny, včetně jednoho překvapení, které zajišťuje Městsá policie Prostějov,“ láká soutěžící a současně zve i širokou veřejnost Marie Hájková. 

DISCIPLÍNY
1. KROUŽKY – hod 3 kroužky na vzdálenost 3 m na kužel
2. TENISOVÁ ZRUČNOST – běh s míčkem na tenisové raketě na čas na vzdálenost 2x 12 m
3. PLAVÁNÍ – na čas 25 m
4. HOKEJ – střelba florbalovou holí 5 míčky na malou branku na vzdálenost 8 m
5. ŠIPKY – hod 5 šipkami do terče na vzdálenost 3 m
6. SRÁŽENÍ PLECHOVEK – 3 míčky (3 hody) se sráží 15 plechovek
7. PETANQUE – hod 3 koulemi na cílovou metu na vzdálenost 15 m
8. HOD TENISOVÝM MÍČKEM NA CÍL – 5 hodů na cíl ve vzdálenosti 6 m na 3 čtverce

ČASOVÝ PROGRAM
09.00 h – 12.00 h příprava sportoviště, pracovišť, organizační zajištění
13.00 h – 13.50 h prezence soutěžících
14.00 h – 14.30 h slavnostní zahájení
14.30 h – 16.00 h průběh soutěží
16.30 h vyhlášení výsledků, předání cen
do 18.00 h likvidace pracovišť a vrácení sportovního vybavení

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...