Dobré poledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Let balónem je nezapomenutelný zážitek plný romantiky, ticha a klidu. Ovšem i sledování zaoblených obrů pomalu plujících po nebi má něco do sebe.

Právě toho si od pátku do neděle užívali všichni z nás hned v pěti případech. Součástí akce Balóny nad Plumlovem, která se pravděpodobně již nikdy nebude opakovat, byla i originální páteční ohňová show v kempu Žralok.

 Dosud nevídané nebeské představení zažil od pátku do neděle Plumlov a jeho okolí. K tradičním srazům majitelů nejrůznějších značek aut pořádaných ve zdejším kempu Žralok se nově přidalo rendez-vous těch, kteří žádné silnice k přepravě z místa na místo nepotřebují. K nebi vzlétlo devět vzdušných plavidel, jejichž majitelé se u nás sešli na akci Balóny nad Plumlovem. Na cestu se u nás vydali celkem pětkrát, naposledy v neděli ráno.

Na akci se mnozí těšili a už si vyhlíželi místa, odkud budou moci její hlavní hrdiny nejlépe sledovat. Další naopak jejich přítomnost zaskočila. „Ráno jsem se probudila, šla si vyčistit zuby a koukám, že opravdu jen kousek od okna do naší koupelny prolétá horkovzdušný balón. Docela mě to překvapilo, nic podobného se mi tedy ještě v životě nestalo,“ svěřila se Večerníku jedna z obyvatelek Lešan.
K jistým úpravám museli přistoupit i samotní organizátoři. „Původně jsme plánovali, že budeme létat už od čtvrtka, ale nakonec první let proběhl až v pátek ráno. Rovněž jsme chtěli startovat z Plumlova, nicméně kvůli převládajícím větrům jsme start museli přesunout do zámeckého parku v Čechách pod Kosířem. Pokud bychom začínali v Plumlově, hrozilo by, že nás vítr odvane někam nad vojenský prostor, což by byl samozřejmě problém,“ nastínil hlavní organizátor Svatopluk Kuča.
Kromě zámeckého parku vzduchoplavci jednou startovali také z letiště ve Stichovicích. „Bylo to v pátek večer a právě tento den se nám parádně podařilo trefit Plumlov a přistávali jsme v jeho okolí. Naopak o den později se to nepodařilo, plavbu jsme ukončili už poblíž Zdětína,“ vysvětlil Kuča, proč lidé z Plumlova v sobotu při západu slunce vyhlíželi balóny marně.
Jedním z vrcholů celé akce byla páteční ohňová show, na níž majitelé v koších svých miláčků pouštěli z hořáků plameny do rytmu písniček zpěváků Karla Kahovce, Viktora Sodomy a skupiny George and Beatovens. „Byl to skutečně originální zážitek, plameny šlehající do vzduchu vše kolem ozařovaly docela zvláštním světlem,“ zhodnotil jeden z účastníků akce.
Balóny nad Plumlovem byly k vidění vůbec poprvé a není vyloučeno, že také naposledy. „Vše se nám vydařilo, dočkali jsme se v Plumlově i Čechách pod Kosířem velmi hezkého přijetí. Nicméně nyní věříme, že příští rok se v ještě hojnějším počtu sejdeme opět na Bouzově, kde by se měl konat jubilejní ročník naší tradiční akce, kterou jsme pro letošek museli zrušit. Zda se ještě někdy vrátíme do Plumlova, to vám v tuto chvíli opravdu nejsem schopen říci,“ pousmál se Svatopluk Kuča.

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...