Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Poslední červnovou neděli v devět hodin ráno odstartoval předseda Maratonského klubu v Prostějově Martin Plachý v pořadí už devátý ročník vytrvalostního amatérského běhu. Na start se postavilo 81 sportovních nadšenců a většina z nich patřila k tradičním účastníkům v devítileté historii celé akce. Na startu panovala velice dobrá nálada, převlečen do poměrně těžkého „hábitu“ dinosaura vyběhl i Lukáš „Lucky“ Švestka.

 

Sraz účastníků byl tradičně na parkovišti vedle haly DDM Sportcentrum v Olympijské ulici a nádherné počasí dávalo tušit, že běžečtí nadšenci nezůstanou jen tak sedět doma. „Máme zaregistrováno 81 účastníků, každý z nich zaplatil dobrovolné startovné na podporu klubu,“ oznámila Večerníku Andrea Plachá, manželka zakladatele Maratonského klubu v Prostějově. „Konečně po všech omezeních a nařízeních můžeme něco zorganizovat. Sice to nebude zrovna závod, protože jako takový ho máme zatržený už několik sezón, ale to nám nevadí, pořád tento běh rádi pořádáme a rádi se při něm setkáváme. Letošní běh z Prostějova do Repech je neoficiální, nezávodní, bez povinného startovného a bez vyhlašování vítězů, ale přesto po víceméně vyznačené trase, se dvěma občerstvovačkami a účastnickou medailí v cíli,“ uvedl Martin Plachý, hlavní organizátor akce.

Běžci se vydali na trať dlouhou 22 kilometrů vedoucí biokoridorem Hloučela přes Mostkovice, kolem plumlovské přehrady a Podhradského rybníka až do Repešského žlebu. Na startu se objevil i tradiční účastník Lukáš Švestka, který k pobavení všech vyběhl převlečený za dinosaura. „Vydržím v tom běžet tak dva nebo tři kilometry, pak tu masku odložím,“ smál se „Lucky“ Švestka, který však navzdory velmi parnému počasí vše úspěšně zvládl až do cíle. Přestože ve mu v nelehkém úboru muselo velmi obtížně běžet i dýchat, díky své fyzické kondici v celkovém hodnocení skončil zhruba v polovině výsledkové listiny.
Na start se postavil i jeden z redaktorů Večerníku. „Jsem pravidelným účastníkem, poprvé jsem tady do Repech běžel před šesti lety a od té doby jsem vynechal pouze jednou, a to kvůli vleklému zranění. Ještě včera v noci jsem byl přesvědčený, že tentokrát budu absentovat podruhé, neboť celý den mě trápil silný průjem. Ale ochudit se o tento jedinečný běh jsem nechtěl za žádnou cenu. Proto jsem skutečně zabojoval. Přestože jsem nakonec doběhl až za dinosaurem, a navíc ve svém dosud jednoznačně nejhorším čase, byl jsem v cíli snad ještě šťastnější než obvykle,“ popsal své pocity Martin Zaoral.

 

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...