Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hygienická opatření před i během úterního jednání prostějovského zastupitelstva byla více než přísná. Každý příchozí – ať už to byl politik, zástupce médií, nebo veřejnosti – byl podroben měření tělní teploty. Kdo by měl jen zvýšenou teplotu, ten by samozřejmě nebyl vpuštěn. Večerník byl ale svědkem nastalého šoku při opakovaném měření teploty Josefa Augustina, bývalého zastupitele a aktuálně novináře celostátního komunistického týdeníku. 

Strážník městské policie v úterý ráno poctivě měřil teplotu všem novinářům i zástupcům veřejnosti, kteří přišli na zastupitelstvo. Většina účastníků povinného měření měla teplotu v rozmezí od 36,1 do 36, 8 stupně Celsia. Vzrušení v předsálí nastalo, jen co strážník dokončil měření u Josefa Augustina. „Pane doktore, vy máte teplotu 34,6 stupně! To není možné,“ divil se strážník. Ovšem další dvě opakovaná měření dosáhla stejné hodnoty, mýlka tedy byla absolutně vyloučena. „To jsem ještě neviděl, napíšeme to tedy do protokolu,“ dodal mírně vykolejený ochránce veřejného pořádku. „Pane doktore, vy nám nějak chládnete,“ utrousila se smíchem jedna z novinářek.
„Postižený“ bral ale celou věc s nadhledem. „Nedávno mi ve spořitelně před vstupem do budovy naměřili 36,1, a to jsem si už říkal, že jim teploměr měří blbě. Necítím se být podchlazený, sám nevím, co si mám o tom myslet,“ culil se Josef Augustin.
Dlužno dodat, že bývalý dlouholetý komunální politik a současný novinář přečkal celé jednání zastupitelstva ve zdraví a po jeho ukončení odcházel s úsměvem domů. Asi se ohřál...

 

Podrobné zpravodajství z posledního zasedání zastupitelstva můžete najít v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 4. května

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...