Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Den poté, co se rodina a prostějovská veřejnost rozloučily s dlouholetým sportovním novinářem Vlastimilem Kadlecem, zemřela po delší nemoci další legenda prostějovské žurnalistiky. Ve zdejší nemocnici dotlouklo srdce Olze Katolické (na snímku).


Olga Katolická se narodila 30. září 1951 v Prostějově, po vyučení dálkově vystudovala ekonomickou školu a nastoupila do Oděvního podniku Prostějov. Nejprve jako sekretářka ředitele závodu 11, posléze jako pracovnice propagačního oddělení na úseku závodního rozhlasu a závodních novin. V roce 1976 přešla do Městského kulturního střediska jako redaktorka rozhlasu po drátě. Od roku 1984 pracovala v Obchodním domě Prior, nejprve na úseku obchodní politiky, posléze jako vedoucí propagace a obchodní politiky. Od roku 1991 se vrátila k novinařině a nastoupila do redakce Prostějovského týdne. Zde na pozicích redaktor, editor a následně šéfredaktor pracovala až do konce roku 2006. V té době vážně onemocněla, po operaci zhoubného nádoru se podrobila léčbě a od počátku roku 2008 byla v řádném starobním důchodu. Byla vdaná a vychovala tři dávno dospělé syny.
„Věděla jsem sice o jejím dlouhodobém vážném zdravotním stavu, ale přesto mě zpráva o Olžině smrti velmi zaskočila. Stále jsme doufala, že se vše v dobré obrátí. Znala jsem ji nejprve jako výbornou novinářku, později se naše cesty dokonce osobně spojily, když jsme obě spolupracovaly s internetovými novinami. Prožívala jsem s ní mnoho osobních okamžiků, ať už to byly svatby jejích synů, nebo narození vnoučat. Připomenout musím také to, že Olga dlouhá léta vedla velmi kvalitně oficiální kroniku našeho města. Bude mi velmi scházet,“ svěřila se Večerníku Milada Sokolová, náměstkyně primátora statutárního města Prostějova.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...