Dobré odpoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Pořádný rachot má za sebou po pátku centrum Prostějova. Konalo se totiž hned několik maturitních plesů, největší pozornost ale vzbudil „maturiťák“ Gymnázia Jiřího Wolkera. Ten přinesl vše, co by od plesu školy této velikosti člověk mohl čekat: bohatý program, kvalitní moderátory, pěkné taneční kreace i obrovský zájem lidí. Ples i díky těmto faktům zanechal na jeho účastnících velmi silný, pozitivní dojem. Jedinou drobnou kaňkou byla určitá přelidněnost hlavního sálu.

Okamžik, na který se nezapomíná. To je pro většinu účastníků maturitní ples. Samozřejmě zvlášť pokud jste studentem posledního ročníku střední školy, a tedy jedním z hrdinů plesání. Totéž si vychutnali maturanti prostějovského Gymnázia Jiřího Wolkera. Téměř sto dvacet jich v pátek získalo šerpu, úsměv učitele a blahopřání k úspěšné cestě nejen maturitou, ale také životem. Ovšem nejednalo se o žádný tuctový ples: studenti si totiž pro přítomné přichystali efektní show.
Jednotlivé nástupy tříd se přitom od sebe výrazně lišily. Zatímco jedna ho pojala jako prakticky komediální vystoupení s následným tancem, jiná naopak spojila taneční klasiku s moderní hudbou a vytvořila tak zajímavou kombinaci, kterou lidé ocenili bouřlivým potleskem. Následné šerpování, pro mnohé vrchol večera, se pak neslo v tradičním duchu předání šerpy a doprovázení budoucích maturantů řevem, tu silnějším, tu slabším. Od stolů se dokonce v některých případech ozvaly řehtačky, které rozhodně na dobré atmosféře neubraly. „Mám tady známé, nějaké maturanty. Tak jsem se přišla podívat. Zatím je to v pohodě. Mají tady ale hodně lidí,“ řekla třeba Kateřina Vičarová. Spokojený byl i ředitel školy. „Je nutné poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci. Třeba některým kolegům a klubu přátel školy. Ples tradičně hodnotím velmi vysoko, patří podle mě k těm prestižním,“ vyjádřil se Michal Šmucr.
Ředitel právě ocenil také nástupy studentů. „Mě jako milovníka doutníků potěšilo, že si parta studentů z jedné třídy rozdala na památku doutníky. Jsem tedy rád, že jsem v této třídě zřejmě zanechal jistou pedagogickou stopu,“ pravil s nadhledem ředitel školy. Kromě pěkného nástupu a bohatého tanečního programu se pak příchozí mohli setkat ještě s jednou příjemnou záležitostí: s velkým výběrem občerstvení. Škola totiž na večeru spolupracovala s palačinkárnou, navíc také s restaurací Na Kovárně. Komu tak vyhládlo, mohl si vyzkoušet třeba hovězí líčka na víně nebo si dopřát prostějovskou palačinku na několik způsobů. A co nemohlo chybět? Samozřejmě že fotokoutek. I ten přispěl k dobré náladě nejen studentů, ale i jejich známých a rodin.
Ples naopak trpí jednou drobnou slabinou: Velkým počtem lidí. Bylo místy vidět, že na ně sál už nestačí. Právě na to, zda škola neuvažuje o rozdělení plesu na dva, se také redakce Večerníku zeptala. „V případě rozdělení se hovoří o ekonomických a organizačních důvodech. Osobně si ale myslím, že budou probíhat jednání o všech možných variantách,“ uvedl ředitel školy Michal Šmucr a naznačil, že bude v budoucnu záležet třeba i na počtu maturantů. Právě k počtu účastníků se někteří z nich vraceli. „Mám tady rodinu, proto jsem tady, je to hlavní důvod, proč jsem přišel. Zatím je ples super, ale je tu moc lidí,“ poznamenal jeden z nich Kamil Pán.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...