Dobré dopoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Trefa do černého! Pozvání od Večerníku na besedu s herci Janem Přeučilem a Evou Hruškovou využilo minulou středu na pět desítek klientů Domova seniorů v Nerudově ulici v Prostějově.

Herecká esa a životní partneři seniory pobavili vtipnými historkami, během pauzy si pak se zájmem pročetli také aktuální číslo Večerníku!

Velice příjemné odpoledne strávili dříve narození klienti Domova seniorů v Nerudově ulici se dvěma skvělými českými herci. Díky PROSTĚJOVSKÉMU Večerníku si mohli senioři ve středu 30. října odpoledne společně posedět, pobavit se a také si popovídat s Janem Přeučilem i jeho životní partnerkou a zároveň hereckou kolegyní Evou Hruškovou. Setkání a více než hodinovou besedu připravili pro seniory marketingoví manažeři Lubomír Rek a Aneta Straškrabová. Prvně jmenovaný také celou besedu moderoval.
Obě legendy českého filmu, ale v poslední době především divadla, dorazily do Domova seniorů v Nerudově ulici s dostatečným předstihem. A znovu po roce, kdy na stejném místě už jednou s místními seniory besedovali. „Mám tato setkání strašně moc rád, nabíjí mě energií,“ svěřil se Večerníku těsně před začátkem akce Jan Přeučil. Zatímco jeho paní si se zálibou prolistovávala aktuální vydání Večerníku a těsně poté se svým životním i hereckým partnerem nám poskytla exkluzivní dvojrozhovor, společenská místnost Domova pro seniory se už začala naplňovat jeho klienty.
Vyprávění historek málem dávno zapomenutých, perličky z natáčení filmů i humorné přiznání na divadelní přebrepty a spoustu dalšího povídání si přišlo poslechnout na šest desítek seniorů z domova. Samozřejmě hned v úvodu se narazilo na natáčení první Popelky, kterou v roce 1969 ztvárnila právě Eva Hrušková. „Já na natáčení této pohádky vzpomínám moc ráda, protože jako mladá začínající herečka jsem měla okolo sebe spoustu hereckých hvězd. Ladislava Peška, Danu Medřickou, Jana Třísku, Svatopluka Beneše, Ilju Prachaře a mnoho dalších. Film se podle mého názoru povedl, a je škoda, že po emigraci Jana Třísky nemohl být dlouho vysílán v televizi. A když si teď uvědomuji, že z původního hereckého obsazení v Popelce jsem na světě už jen já a paní Hlaváčová, mrazí mě lehce v zádech,“ zavzpomínala Eva Hrušková,“ která je zároveň principálkou Divadla Evy Hruškové a Jana Přeučila. „S manželem si na nervy nelezeme, i když se vlastně vidíme skoro čtyřiadvacet hodin denně. Objíždíme republiku s našimi představeními, tu a tam se objevíme v televizi a pak vše doma probíráme,“ dodala sympatická dáma. Otázka na oba herecké bardy ohledně přebreptů na divadelních prknem pobavila. „Jsme chudé divadlo, takže nápovědu nemáme, přiznám se, že ji ani nepotřebujeme. Samozřejmě se stane mnohokrát, že buď zamotáme text nebo nám vypadne z hlavy. Od toho je tu ale Eva nebo v opačném případě já, abychom si na scéně vzájemně vypomohli. Divák mnohdy ani nepozná, že máme okno v hlavě,“ pousmál se Přeučil.
Kromě dalšího povídání o zážitcích z filmového či divadelního života se jedna z přítomných seniorek zeptala Jana Přeučila, kolik má vlastně klobouků a jak je těžké se o ně starat. „Klobouků mám přesně tolik, kolik je mi let - tedy dvaaosmdesát! Mám je pečlivě naskládané ve skříni, je třeba je pravidelně kartáčovat a pár dní před použitím je nasadit na umělohmotnou hlavu. A tu jsem k osmdesátým narozeninám dostal darem od českého výrobce klobouků,“ prozradil Jan Přeučil, který na závěr besedy návštěvníkům akce předvedl několik monologů z divadelních her, ve kterých v poslední době vystupoval. Odměnou oběma vynikajícím hercům byl dlouhotrvající potlesk klientů Domova seniorů v Prostějově. „Pozdravujte i pana Županiče,“ zaznělo ještě z hlediště od jednoho z přihlížejících seniorů. „S Láďou Županičem jsem velký kamarád a docela často se potkáváme. Stejně tak jsme udržovali styky s další prostějovskou rodačkou a nádhernou ženou Milenou Dvorskou,“ připomněl ještě Jan Přeučil.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...