Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Opět po roce se na náměstí T. G. Masaryka vrátí mobilní kluziště, které si mezi Prostějovany získalo značnou oblibu. „Lidé zase budou moci bruslit pod širým nebem a využívat mobilní kluziště po dobu devíti týdnů, konkrétně v termínu od 8. listopadu do 5. ledna příštího roku,“ uvedl primátor František Jura. Provozní doba kluziště je naplánována denně od 9:00 do 21:00 hodin (mimo 24. a 31. prosince, kdy bude provoz omezen do 16:00 hodin).


Děti všeho věku i dospělí se mohou těšit na nově zavedenou tradici v Prostějově. Oblíbených zimních radovánek si neužívají pouze jedinci z řad široké veřejnosti, ale i školy v rámci volnějšího režimu vyučování před Vánoci. „Lidé budou mít bruslení zdarma s tím, že zpoplatněno bude pouze půjčování bruslí. Všechny podrobné informace budeme zveřejňovat na internetových stránkách a Facebooku města,“ doplnila náměstkyně Milada Sokolová.
Provoz kluziště bude zahájen už tento pátek 8. listopadu vystoupením oddílu Kraso-bruslení Prostějov. V pondělí 25. listopadu na ledové ploše proběhne Hanácké Pétanque od 16:30 do 21:00 hodin. Veškeré informace a přihlášky na jednotlivé turnaje naleznou zájemci na webových stránkách www.sportcentrumddm.cz. O tři dny později, a sice ve čtvrtek 28. listopadu, se návštěvníci mohou těšit na Disco na ledě. Od 16:30 do 19:00 hodin bude probíhat diskotéka na ledové ploše s písničkami na přání.
„Lidé budou mít k dispozici skříňky se čtyřiadvaceti boxy k odložení věcí. Jednotlivé boxy jsou samostatně uzamykatelné s mincovním zámkem na dvacet korun. Ledová plocha bude opět nasvícena, stejně jako loni. Pro potřeby přezouvání budou využity stávající lavičky, které jsou umístěny pod habry. Tyto lavičky budou doplněny o další, aby byla zajištěna dostatečná kapacita míst pro přezouvání. Od těchto přezouvacích míst bude směrem k ledové ploše položen protiskluzový gumový povrch, aby nedocházelo k poškozování bruslí a dlažby. Na lavičky budou pro zvýšení komfortu pořízeny podsedáky, které budou obsluhou instalovány po provozní dobu kluziště,“ upřesnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.
Návštěva kluziště bude rozhodně stát za to. Ať jste tedy zkušený bruslař, nebo úplný začátečník, určitě přijďte ledovou plochu vyzkoušet!



KDY: PÁTEK 8. LISTOPADU, 15:30 HODIN
KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA (prostor vedle muzea), PROSTĚJOV


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...