Dobré poledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Vzpomínáte si na polibek, u něhož jste toužili, aby trval věčně? Podobný pocit si odnášeli hosté z druhého ročníku zámeckého plesu v Čechách pod Kosířem pod širým nebem. Ples vynikající nezaměnitelnou noblesou, fantastickým prostředím, příjemnou atmosférou a úžasnou hudbou se konal uplynulou sobotu 24. srpna. Na který jiný ples si koneckonců musíte pro kapelu objednat celý autobus? U toho prostě Večerník nemohl chybět!



Takhle má vypadat opravdový ples! Zimní bály jsou nejen v regionu nadmíru oblíbené, nicméně mnohé z nich spíše připomínají zastřešené letní vesnické zábavy ve slušném oblečení. V Čechách pod Kosířem na to šli přesně naopak. Vymysleli skutečně stylový zámecký ples v létě pod širým nebem.
Na takovém plese musí být v první řadě výtečná kapela hrající hudbu, pod jejímž doprovodem si můžete zatančit i něco jiného než jen valčík, polku, ploužák či si prostě jen tak zaskákat. O tu se i tentokrát postaral olomoucký Swingband, na jehož muziku se skvěle tančilo, nicméně klidně se dala se zaujetím poslouchat „jen tak“.
Rozsvícená elegance zámecké oranžerie a svěží zeleň parku v teplé srpnové noci vytvořily dokonalé prostředí, jemuž žádný kulturák, ba ani prostějovský secesní Národní dům těžko nemohly konkurovat.
V zajímavém doprovodném programu, jenž se tentokrát nesl v romantickém duchu, se mohl člověk klidně zamilovat do některé ze sedmi statečných nevěst. Ty společně představily šaty svatebního salónu L’amour Olomouc. Ne každá nevěsta však byla k mání. Například Lucie Héniková si po desetileté známosti před měsícem na zámku vzala známého jihoafrického klavíristu, zpěváka a skladatele Elly Jay Lodewika. Ostatně právě její manžel módní přehlídku doprovodil zpěvem. Velký zájem rovněž vzbudil originální Prosecco bar doplněný o historický automobil Fiat, fotokoutek i další inovace.
Na akci si podobně jako loni našlo cestu zhruba 150 návštěvníků. Mnozí z nich neskrývali své nadšení. „Kdybych si musel z letošního kalendáře vybrat pouze jedinou akci, na kterou mohu jít, byla by to tato,“ nechal se slyšet jeden z přítomných.
Podobně na tom byli i organizátoři. „Modlila jsem se, aby vyšlo počasí, a podařilo se. Vypadá to, že všichni jsou spokojeni, takže i my jsme spokojeni. Do pořádání této akce se tak s největší pravděpodobností pustíme i příští rok,“ potvrdila edukační pracovnice zámku Lenka Faltýnková, která stejně jako loni celou záležitost zrežírovala. Zároveň při ní stihla oslavit i své narozeniny.
Zámecký ples je jednou z posledních akcí letošní nabité turistické sezóny na zámku pod hanáckým Mont Blancem. Tou další bude ve čtvrtek 12. září koncert skupiny Mandrage, o dva dny později proběhne zábavné odpoledne pro děti i dospělé konané v rámci Dnů evropského dědictví.





)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...