Dobrý podvečer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Někdo jezdí na prázdniny k babičce, jiný do Chorvatska a další s babičkou do Chorvatska. Pohádkové bytosti ovšem během léta zůstávají věrné tuzemsku. Vždy na sklonku prázdnin je lze potkat v lese za kempem Žralok v Plumlově. Uplynulou sobotu 17. srpna se jich tam sešlo skutečně požehnaně. Přitom vesměs dorazili hrdinové z úplně jiných pohádek než před rokem. Večerník jejich stopy zmonitoroval...



Přicválat na pomoc bílé paní v nesnázích, nepropadnout peklu při čertovském vážení hříchů, pomoci dostavět mravenčí domeček, pomoci Mance s věšením prádla, uzvednout činku Pepka námořníka, poskládat sněhuláka Olafa z Ledového království, proplazit se cirkusovým tunelem, donést trollům jejich barevný poklad a konečně vytáhnout společně s vodníkem věci z rybníka, které tam nepatří. Tak to byly úkoly, s nimiž si musely poradit děti, jež v sobotu zavítaly do pohádkového lesa rozprostírajícího se za autokempem Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově. Autokemp pro akci nabídl perfektní zázemí a děti si tam mohly užít neobyčejně bohatý doprovodný program. Přichystané byly projížďky na koních, ukázky králičího hopu, kreslení křídami, malování na obličej, pohádková tombola, lesní bar, tematická dílna pro děti, aquazorbing, soutěže, tanečky a spousta sladkých odměn. Obzvláštní pozornost pak vzbuzovalo velké množství nafukovacích a skákací atrakcí.
Celkem do lesa si během pouhých tří hodin našlo cestu 1 049 dětí v doprovodu svých rodičů. „Víme, jak to tu chodí a že není úplně dobré přijít hned po otevření pohádkového lesa, kdy se do něj nahrnou davy. Přijeli jsme tedy necelou hodinku před jeho uzavřením a šlo se nám perfektně, s frontami jsme problémy neměli. Jediným drobným problémem se stal fakt, že ti, co šli před námi, ježibabě zcela rozebrali perník z její chaloupky a udělali z ní úplnou bezdomovkyni. Na nás se tak s perníkem už nedostalo,“ shrnul s úsměvem své pocity jeden z tatínků. I děti byly spokojené. „Čert při vážení říkal, že jsem někde na hranici mezi nebem a peklem. Z toho jsem usoudil, že jsem asi svatý Mikuláš. I ten přece vždy stojí mezi ďáblem a andělem,“ uvažoval šestiletý Filip.
Návštěvnický rekord z roku 2016, kdy do lesa zavítalo neuvěřitelných 1 247 dětí, překonán tentokrát nebyl, přesto organizátoři netajili spokojenost. „Počasí vyšlo, lidé přišli ve velkém, co víc si přát? Letos jsme opět využili osvědčenou asi dva a půl kilometru dlouhou trasu, která je dle názoru návštěvníků ideálním kompromisem. Jednotlivá stanoviště měl letos na starost Odra Borský s dcerou. Tentokrát se na nich ze zhruba dvou třetin sešli jiní lidé než loni,“ prozradil Marek Otruba ze Spolku Plumlovských nadšenců, který akci pravidelně pořádá. Nejinak tomu bude i za rok. „Sejdeme se v sobotu 22. srpna,“ prozradil již nyní Marek Otruba.






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...