Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

28 lukas_machacekO tom, že Střední škola designu a módy v Prostějově vychovává budoucí úspěšné módní návrháře s velkým talentem, není sebemenších pochyb. Již několik absolventů se dnes živí v branži, když oblékají známé osobnosti či mají své značky! Jedním takovým je právě bývalý student Lukáš Macháček, který ke konci školního roku navštívil onu mateřskou Střední školu designu a módy. Během setkání se současnými žáky všem přítomným osvětlil, jak to ve světě módy skutečně chodí... Pracuje totiž pro firmu Prospekta móda, která v České republice zastupuje značku DOLCE&GABBANA!

Bývalou „oděvku“ navštěvoval mladý Prostějovan Lukáš Macháček v letech 2006 až 2009 a již tehdy byl zřejmý jeho zájem o módu a dění kolem ní. Jak pedagogové z SŠDAM vzpomínají, už od prvního ročníku překvapoval svými vyspělými kresbami návrhů, ale i zručností při šití. Kolekce modelů, které v průběhu studia tvořil, vždy vynikaly jak stylově, tak hlavně neokoukanými detaily...

Na své cestě za módou pokračoval studiem na VOŠ v Brně, dále tvořil vlastní modelové kolekce a začal navrhovat šaty pro modelky i celebrity. V posledních čtyřech letech pak nabyl mnoho zkušeností v oblasti módy i showbyznysu. Spolupracoval například při oblékání jedné řady pěvecké soutěže Superstar a stal se dvorním stylistou zpěvačky Moniky Bagárové a Miss ČR Anety Vignerové. 

Na vlastní autorskou tvorbu však nezanevřel, nadále připravuje novou kolekci svých modelů. Studentům současné Střední školy designu a módy předával své zkušenosti, mluvil o svém profesním postupu, o práci, která ho baví i o svých pánech do budoucna. A jak sám Lukáš Macháček při nedávném setkání řekl: „Vše důležité z ´oděvařiny´ jsem se naučil na ´oděvce´. Ostatní je už o práci, cílevědomosti a štěstí!“ Na otázku, zda bylo návrhářství jeho snem, bez váhání odpověděl: ANO. „Po absolvování prvního ročníku střední oděvní školy bylo návrhářství mým jasným cílem, který však nikdy není v dohlednu, neboť tento byznys je jako rozjetý vlak, do kterého, když naskočíte, už nevystoupíte“ nechal se slyšet Lukáš Macháček.

28 kate_moss_machacekA čemu se věnuje mladý návrhář ve volném čase? „Popravdě řečeno, volného času mám minimum. Veškerý jej totiž investuji do své práce a realizaci svých snů. Pokud se však i tak trochu volna najde, trávím ho vždy se svými blízkými,“ prozradil exkluzivně Večerníku Lukáš Macháček, který kromě zmíněných kariérních posunů vyhrál také několik soutěží a probojoval se i do finále „Green design“ a TopStyl Designer“ v rámci mezinárodních veletrhů Styl a Kabo. Navíc nedávno zvítězil v soutěži Dreft Black Card, čímž si zajistil, že jeho kolekce bude prezentovaná na známém Prague Fashion Weeku.

Není tedy pochyb, že Lukáš Macháček je nejen pro většinu studentů SŠDAM inspirací a dobrým příkladem toho, jak s pílí a odhodláním si může každý splnit svůj sen...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...