Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Která z dívek by alespoň na nějaký čas nechtěla být princeznou, žít na zámku, mít po ruce služebnictvo a odmítat neustálé nabídky k sňatku od řady pohledných aristokratů ze všech koutů Evropy. Vcítit se do této role mohla všechna děvčata, která první červnový den zavítala na zámek v Čechách pod Kosířem...Ten den měl být pro princeznu Gabrielu ze zámku v Čechách pod Kosířem jako každý jiný. Jenže nebyl. Její tatínek se totiž místo tradičního lovu pustil do organizování zásnub. Princezna si měla vzít prince Frederika z Portugalska. Jenže místo toho, aby se mu vrhla do náruče, tak jej raději vyzvala na šermířský souboj. Ten ke svému překvapení prohrála, a tak se nakonec přece jen vdala a zároveň zjistila, že muži nejsou jen na to, aby jim usekávala různé části těla...
Právě tento příběh byl připraven pro návštěvníky zámku v Čechách pod Kosířem během letošního dětského dne. Přestože se v tento den v okolí konalo velké množství akcí, na nedostatek zájmu si pořadatelé nemohli stěžovat. „Už jsem tady poněkolikáté a tahle pohádka byla zatím asi nejvtipnější, kterou jsem viděl. Akorát mě překvapila neukázněnost nejen některých dětí, ale i jejich rodičů a prarodičů,“ svěřil se se svými dojmy jeden z návštěvníků.
Pohádka přitom rozhodně nebyla tím jediným, co bylo v sobotu pro děti připravené. Ve spolupráci s Hanáckou ambasádou byly před zámkem nachystané zajímavé soutěže pro nejmenší a děti si mohly svoji šikovnost vyzkoušet i při řemeslných dílničkách. Celý den pak zpestřil také Josef Sýkora se svojí kytarou.
Další z celé plejády akcí si zámek v Čechách pod Kosířem pro své návštěvníky připravil již na nadcházející sobotu a neděli. Tentokrát se do středu pozornosti dostane jedinečný zámecký park. Konat se tam totiž bude Víkend otevřených zahrad, který nabídne prohlídky s vedoucím parku.















  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...