Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Druhou květnovou sobotu bylo na jihu Prostějovska živo. V areálu otaslavické sokolovny se sešli nadšenci do cyklistiky. Ale také lidé, kteří se zkrátka chtěli sejít se sousedy. Čekala je akce Předinou za poznáním, tedy 27 kilometrů cyklistiky. A také příjemná atmosféra.



Právě skvělou náladu si pochvaloval i nejstarší účastník závodu Jaroslav Pančochář. „Jsem tady snad popáté. A proč sem jezdím? Seznámím se s lidmi a je tady příjemná, domácká atmosféra,“ svěřil se muž, který má už 89 let. „Do prudkých kopečků už kolo tlačím,“ usmíval se.
Právě jeden takový kopec čekal na závodníky hned v úvodu. „Změnili jsme trasu. Tentokrát ji jedeme naopak, takže začínáme stoupáním do Vincencova,“ prozradil jeden z organizátorů a zároveň moderátor akce, starosta obce Milan Hýbl. Nejen v Otaslavicích, ale i v dalších obcích po cestě čekalo účastníky občerstvení. Například chleba s domácím sádlem.
Akce se nesla vskutku v pohodovém duchu a cyklovýkony také v pohodovém tempu. Vždyť zatímco většinu účastníků tvořili lidé do padesáti let, nechyběly ani děti. „Nejsme tady poprvé, ale skoro každý rok. Je to příjemné odpoledne, hodně pohybu. Navíc se podíváme do okolních vesnic, kam se jinak tolik nedostávám,“ prozradila Jana Ambrozová, která právě dorazila i s dětmi. Organizátoři nakonec mohli být spokojeni. Na start se postavila stovka cyklonadšenců.
A odměna pro cyklisty? Kromě občerstvení a dobrého pocitu z pohybu také cyklopasy na památku a pět poukázek na sportovní vybavení pro vylosované šťastlivce. Jako bonus pak zafungovaly drobné exkurze do nedávno opravené sokolovny. Přítomné, co tam nakoukli, tak na chvíli odnesly v čase zpět vzpomínky.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...