Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Říká se, že těhotenství je pro ženu tím nejkrásnějším obdobím. Upřímně jsem až dosud nechápala proč. Vždyť tento stav způsobuje neustálé pocity nevolnosti a zvracení, abnormální vnímání pachů a spoustu dalších nepříjemností. Naštěstí jde většinou jen o přechodný stav, načež nastává právě to nejkrásnější období v životě ženy. Jaké to je? Takové, kdy se můžete krmit, čím chcete a v jakémkoliv množství.


Prvotní návaly po každém jídle, nechuť k němu, případně jeho úplné vyvrácení zpravidla po třech měsících vystřídají nekonečné žranice. Je vám dobře, a proto můžete jíst prakticky cokoliv, na co máte zrovna chuť, nebo i na co chuť nemáte. Pořád jíte, všechno, prostě proto, že můžete. A nejen to.
Kromě toho, že vy jíte všechno a pořád, vám podstrojují i ostatní. Bez výčitek, že vám zase vyrostl špíček, vám nosí další a další dobrůtky, přičemž hledí na vaše rostoucí břicho a dychtivě na něm vybouleniny hledají. A když je najdou, tak spokojeně přikyvují a pochvalují si, jak pěkně přibíráte. Navíc když si při každém odchodu z domu s sebou přibalíte svačinku, nikoho to nepřekvapí. A neudivuje je ani, když si ji začnete chroupat třeba uprostřed divadelního představení. Zase jen s pochopením a spokojeností přikyvují. Nebo místo toho, aby se podivovali nad tím, že jdete o půlnoci do ledničky, se ještě ptají, jestli vám z ní mají něco přinést.
A potom, jídlo v takové fázi těhotenství představuje důležitý mezník spokojenosti. Protože právě tehdy a jen tehdy, když se dobře a dosyta najíte, můžete zase normálně fungovat, ale hlavně v takovém okamžiku nastává absolutní harmonie s vaším tělem. S klidem a nastalou vyrovnaností můžete vstát od stolu a přestat myslet na to, že byste nejraději snědli svého partnera, než zase za hodinu půjdete na další svačinu.
Dospěla jsem tedy k závěru, že bych se chtěla stát slonicí. Sloní samice je totiž březí dvacet až dvaadvacet měsíců, to znamená téměř dva roky. Jiný stav, v němž bych se mohla ládovat kdekoliv a kdykoliv, aniž bych řešila svoji váhu nebo uštěpačné poznámky ostatních, bych si rozhodně ráda prodloužila. Minimálně o těch jedenáct měsíců...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...