Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Minulý pátek 8. března oslavilo Mateřské centrum Cipísek již dvacáté narozeniny. Maškarní bál konaný při této příležitosti si v Národním domě náramně užilo hned několik desítek masek, a to velice originálních a do nejmenších detailů promyšlených.

Mateřské centrum Cipísek nabízí programy pro celé rodiny. Umožňuje rodičům prožít klíčové první tři roky rodičovství jako příležitost k rozvoji dětí i rodičů. Nabízí společné kurzy pro rodiče a děti, zvlášť jen pro děti a rodiče a jednorázové akce. K tanci a poslechu na maškarním bále hrála skupina Novios a celý večer moderovali Manka a Cipísek. Lákavá byla tombola, nechyběl ani hojně navštěvovaný fotokoutek, v němž vznikaly snímky na památku od prostějovské fotografky Gity Čopákové.
„Mateřské centrum vzniklo vlastně před dvaceti lety a bylo to z iniciativy maminek, protože se nebylo kde scházet, nebyly žádné herny, žádné plavání, vůbec nic. Jako skupinka maminek jsme šly na radnici a tehdejší místostarostku Boženu Sekaninovou požádaly o pomoc, že bychom se rády někde scházely,“ zavzpomínala Jitka Zapletalová, předsedkyně MC Cipísek.
Prázdné prostory skýtala mateřská škola na Sídlišti Svobody právě tam se Cipísek narodil. „Celé to začalo tak nenápadně, ale zájem maminek byl velký, jedeme tak už dvacet roků. Děti se neustále rodí a rodiče se schází, zájem je pořád velký, za což jsme rádi, považujeme to za důležité. Za těch dvacet let se u nás vystřídalo opravdu hodně dětí, snad tisíce,“ usmála se Zapletalová. „Během týdne k nám přijde asi 160 dětí a střídají se v pravidelných programech,“ přidala.
Tento rok v Cipískovi přemýšlely, jak oslavit dvacáté narozeniny. A nakonec uspořádaly maškarní bál. „Říkaly jsme, že by bylo fajn pozvat maminky, které k nám chodily a pamatují si, jak to vlastně celé bylo. A jelikož jsme vždy dělaly karnevaly pro rodiče s dětmi, padl výběr na karneval pro dospělé. Jsou tady i maminky, které mateřské centrum rozjížděly, a máme tu i děti, které to mateřské centrum navštěvovaly v jeho počátcích. I dnešní moderátoři jsou absolventy našeho centra,“ prozradila předsedkyně. „Z důvodu zatím nestálého počasí jsme chtěly být pod střechou,“ dodala Jitka Zapletalová.
Celý večer nabízel bohatý program: vystoupení mladých tanečnic taneční skupiny Zumba s Veronikou, rej masek, soutěž s balonky, fotokoutek, tombolu a spoustu dalšího. A kromě výše zmíněné Boženy Sekaninové navštívila maškarní bál také náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová.
„Nám se tady moc líbí. Už jsme byly tady s kamarádkou pirátky, Vietnamky a Minnie. Naše děti Cipíska navštěvovaly, ale už jsou velké. Tyhle bály jsme dřív navštěvovaly pravidelně. Jsme spokojené,“ komentovala atmosféru s úsměvem Markéta Valentová. „V centru panuje přátelská až rodinná atmosféra,“ přidala se další z účastnic Jana. „Maškarní bál se opravdu povedl a máme jen kladné ohlasy,“ nechala se slyšet Markéta Skládalová, lektorka MC Cipísek a autorka knih o výchově.
U toho prostě Večerník nemohl chybět!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...