Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Proč se ptám? To je totiž půl zdraví. Jak všichni víme, na Titaniku byli lidé zdraví a k čemu jim to bylo? Pokud člověk není šťastný, po delší dobu se cítí nešťastný a neshledává ve svém životě pozitivní pocity a nenachází žádné nadšení, se zdravím to dřív nebo později začne cloumat. A tohle je třeba zavčas zastavit. Nikdo vám nedá recept na štěstí, ten musíme najít každý sám, od toho tady také všichni jsme. Nicméně jde vědomě dělat určité kroky k tomu, abychom byli šťastnější. Zkusit tedy můžeme následující postup…

 

Vyskytujte se mezi dobrými lidmi
Vybírejte si svoji společnost. Proč se nacházet mezi negativními lidmi nebo lidmi, v jejichž přítomnosti vám není dobře, nebo vám snad způsobují neradosti, trápení a křivdy. Všechny tyto faktory se negativně podílejí na našem rozpoložení, dovedou nás dostat do nepříznivých poloh, navíc ubírat na zdraví. Ne vždy je však možné se těmto lidem vyhýbat, nicméně dospělý člověk už má právo na to vyskytovat se tam, kde chce a kde je mu dobře. Starejte se o sebe a začněte tím, že ze svého okolí vyloučíte lidi, kteří vám něco způsobují.
Opusťte minulost a žijte teď a tady
Je někdy hodně těžké se smířit s minulostí, ale i ta se děla z nějakého důvodu a slouží dalším účelům. I když se s tím někdy těžko srovnáváme, vše je tak, jak má být. Minulost nás dokáže sužovat a trápit, ale nic s ní už nenaděláme. Jediné a hlavní je vzít si z ní ponaučení. S pokorou poděkovat za vše, co se nám stalo a nechat ji konečně jít. Učiní nás to zdravými a šťastnými. Žijte tím, co je teď a tady, a čiňte tak, aby vám bylo dobře hlavně dnes. Všímejte si malých věcí a přestaňte cokoliv očekávat, zkuste změnit pohled na věc, jako to udělal Phil z filmu Na Hromnice o den více. Až budete mít chvíli čas, zkuste se na tento film podívat.
Zbavte se křivdy, zlosti, hněvu, zášti
Pozor na to, rozčilování, zlost, hněv či třeba dlouho uchovávaná křivda na nás zanechávají své následky. Každá nemoc či zdravotní problém má svoji příčinu v psychice. Zmíněné negativní emoce si představte jako například kámen, který v člověku postupem času roste, až se z něj najednou stane skála, která nás tíží. Pokud tohle neumíme zpracovat a neustále si tyto emoce v sobě nosíme, můžou vyústit v řadu zdravotních komplikací. Od bolestí hlavy přes bolesti zad, v krku až po onemocnění ledvin, jater, žaludku či třeba srdce atd. Ne nadarmo se říká „nedokázal to přenést přes srdce“. Zdravotní stav je odraz emocí člověka. Pokuste se tedy oprostit od staré křivdy, bolesti, strasti a různých neshod a uvidíte, že se vám uleví, ale mohou zmizet i potíže, které vás obtěžovaly a budete konečně šťastní.
Neberte si nic osobně a dělejte vše, jak nejlépe dovedete
Neberte si nic osobně. To, co nám druzí říkají, je projevem jejich vlastních vzorců, ke kterým nějakým způsobem přišli. Pokud nechceme být obětí názorů druhých, neberte si nic osobně, ať už je to chvála, nebo křivda. Každý člověk se nějak vyvíjel, někde vyrůstal a postupem času se nacházel v různých životních etapách i situacích. Ať už jedná pozitivně, či negativně, vždy jedná na základě vlastního přesvědčení, bude vám lépe. Stejně tak dělejte vše, jak nejlépe dovedete, jedině tak si budete připadat šťastní, klidnější a naplnění. S klidem v srdci budete moci každou noc usínat, protože jste se dnes snažili vše dělat tak, jak nejlépe dovedete. Více o tom, jak si nebrat věci osobně či jak dělat vše tak, jak nejlépe dovedete, se dočtete v knize Čtyři dohody.
Chtějte být šťastní a budete šťastní!


Tématickou stranu o zdraví najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku ze dne 4. února.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...