Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V sobotu 21. července se v Otinovsi nedaleko od Prostějova udála velká sláva. Na ní se potvrdila skutečnost, že se srazy rodáků stávají nedílnou součástí života našich vesnic, hasiči zase oslavovali 135. výročí od založení sboru dobrovolných hasičů. Spojit tyto dvě akce dohromady se tak přímo nabízelo. Organizátoři si pro příchozí připravili pestrý program, který vyvrcholil půlnoční parádní show. Večerník u toho samozřejmě nemohl chybět.

 

Bohatý program začal už v brzkých dopoledních hodinách a zájemci o tuto akci se mohli těšit hned na několik velkých bodů programu v nastávajícím dni. Po slavnostním průvodu obcí se všechna pozornost přesunula do otinoveského sportovního areálu, kde se vše důležité odehrávalo. Při příležitosti 135. výročí založení SDH byli právě tam pamětními plaketami poctěni vybraní hasiči, kteří podle nadřízených poctivě a dobře vykonávali svoji službu. Z rukou starosty města Petra Koláře a vysokých hasičských důstojníků si tak poctu převzali muži i ženy, pro které je hasičství nejen práce, ale i vášeň. „Dnes to není jen o srazu rodáků, ale hlavně o velkém výročí. Program bude nabitý a určitě se vyplatí zůstat tady až do konce,“ lákal dopoledne na akci starosta Petr Kolář. Diváci tak přes den při názorných ukázkách mohli spatřit, jak taková práce hasičů vypadá v praxi, když je hasičský zákrok potřeba. To vše vyvrcholilo okrskovou soutěží v hasičském sportu proběhlou v naprosto přátelské náladě. Pak už přišla na řadu pořádná zábava, ke které celý den hrála dechová kapela Holóbkova mozeka a vzduchem se rozvoněla vůně uzených klobásek a páleného dřeva. Od devatenácti hodin přenechala kapela pódium Vladimíru Hronovi. Tento známý bavič a hlavně imitátor přijal pozvání a vystoupil v Otinovsi, kde dal zabrat bránicím všech přítomných. Kdo si ale myslel, že se večer blíží ke konci, ten se velice pletl. Organizátoři nenechali nikoho na pochybách, že si dali záležet. Ohňová show zaujala svými nebezpečnými kousky. „Četl jsem v programu, že bude nějaká show s ohněm, ale tohle jsem nečekal, bylo to vážně výborné. Myslím ale, že každou chvíli musí někdo přijít o obočí nebo vousy,“ sdělil Večerníku svůj postřeh se smíchem pan Josef, který si sraz rodáků užíval. Pomyslnou třešničkou na dortu byl půlnoční ohňostroj, který celodenní skvěle zorganizovanou a zvládnutou akci ukončil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...