Dobré poledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poslední květnovou středu se ve Velkých Opatovicích konal jubilejní 20. ročník Olympiády prvňáčků. U zrodu této jedinečné akce stál učitel Vlastimil Slepánek působící už dva roky na škole v Horním Štěpánově. Se svými žáky vyrazil na akci, kterou osmnáct let pořádal. A s prázdnou se domů rozhodně nevraceli.

Olympiády prvňáčků se zúčastnilo celkem 223 dětí z 23 škol, pozdravit je přišli senátorka Jaromíra Vítková a bývalý československý reprezentant v cyklistice a také účastník olympiády v Soulu z roku 1988 Josef Regec.
Soutěžilo se celkem ve čtyřech disciplínách. Jednalo se o běh na 50 metrů, skok daleký z místa, hod kriketovým míčkem a malý maraton na 400 metrů. Z Horního Štěpánova se vypravila celkem desítka malých sportovců. Kromě Vlastimila Slepánka je doprovázela také vedoucí olympijské výpravy Lucie Malachová.
Ve velké konkurenci se prvňáčci z Prostějovska rozhodně neztratili. Dařilo se zejména děvčatům, která získala hned dvě stříbrné medaile. Konkrétně se to podařilo Kláře Žilkové ve skoku do dálky a Nele Štůlové v hodu kriketovým míčkem. Obě talentované žákyně pak v atletickém čtyřboji obsadily shodně 5. místo. Mezi chlapci vynikl zejména Aleš Požárek, ten totiž v bězích na 50 i 400 metrů obsadil shodně velmi dobré 7. místo.
„Hlavně díky těmto výkonům skončila naše škola na olympiádě v celkovém pořadí na šestém místě, což je pro nás určitě parádní úspěch,“ zhodnotil Vlastimil Slepánek, jenž byl loni za celoživotní přínos pro rozvoj sportu oceněn cenou Fair play.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...