Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Smržické vandr už v sobotu!
Klub českých turistů Smržice pořádá pro příznivce turistiky a cykloturistiky 14. ročník akce Smržické vandr. Akce se bude konat v sobotu 19. května. Start je plánován od 7:00 hodin do 10:00 hodin ve sportovním areálu Smržice. Každý účastník dostane program vandru s plánkem trasy a razítko do startovní karty. Připraveny budou pěší trasy dlouhé 11, 20, 28 a 50 kilometrů, dále pak cyklotrasy pro horská kola na 8, 35, 48 a 62 kilometrů a také cyklotrasy pro silniční kola 26, 33, 52 a 90 kilometrů. Trasy jsou letos orientovány do oblasti Drahanské vrchoviny a Velkého Kosíře. Na všech kontrolách budou zdarma minerální voda a na některých také malá svačinka. Za úspěšné absolvování trasy, potvrzené razítky ze všech kontrol, dostane každý účastník cílové razítko a barevný diplom. Kdo si připlatí, dostane i medaili. Vyhodnocen bude též nejmladší a nejstarší účastník vandru. Připraveny budou i svozy z Prostějova, které budou z hlavního nádraží vyjíždět v 7:45, 8:45 a 9:30 hodin.

Domov ve Víceměřicích otevře své dveře
Domov u rybníka Víceměřice zve na den otevřených dveří, který se bude konat v rámci Mezinárodního dne rodiny, jenž připadá na úterý 15. května. Od 13:00 do 17:00 hodin budou připraveny prohlídky domova, zároveň se v parku bude konat kulturní a společenský program, ve kterém postupně vystoupí hudební skupina Kluci, divadlo Kluci, děti z místní mateřinky, pěvecký soubor Sedmikráska z Němčic nad Hanou a Hanácký sóbor Hruška. Během celého odpoledne bude probíhat ukázka pletení košů a tkaní spojená s prodejem výrobků.

Rallye Hamry 2018
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje a Česká asociace hasičských důstojníků pořádají XV. ročník soutěže jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí v záchranářských disciplínách Rallye Hamry 2018. Účastníci se sejdou ve skladu HZS Olomouckého kraje v Plumlově – Hamrách v sobotu 19. května. Předpokládané zahájení je v 10:00 hod., předpokládané ukončení v 18:00 hod.

Beseda pro zdraví a dobrou náladu
Městská knihovna a Klub důchodců Kostelec na Hané pořádají ve čtvrtek 17. května od 15:00 hod. v knihovně besedu se spisovatelkou Jarmilou Mandžukovou. Tématem budou otázky: jak efektivně využívat mozek, zlepšit si paměť a koncentraci a jak využít vlastní léčivou sílu ke zmírnění nemoci a zlepšení vitality.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...