Dobrý večer, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V letošním roce se Dětský domov v Plumlově poprvé zapojil do projektu, který pro dětské domovy pořádá již několikátým rokem Nadační fond Albert společně s neziskovou organizací SPOLU DĚTEM. Tento projekt běží již několikátým rokem a letos se do něj zapojilo na šest desítek dětských domovů z celé republiky.

„Cílem akce je představit dětem z dětských domovů základy podnikání formou prodeje vánočních dárků a dekorací, které samy vyrobily. Nejedná se tedy jen o charitativní akci, ale mají možnost osvojit si základní dovednosti ze světa obchodu,“ nastínila Hana Kovařáková, vychovatelka Dětského domova v Plumlově.

Příprava na tuto akci začala už v létě. „Ve volných chvílích a o víkendech jsme s dětmi vyráběli věcičky, které by se líbily a daly se prodat. A tak nám pod rukama vznikaly obrázky vyrobené technikou decoupage, malované suchým pastelem, košíky z pedigu, voňavá glycerinová mýdla, vonné svíčky, ozdoby z FIMA, ale také vánoční ozdoby, přáníčka a vánoční věnečky,“ prozradila dále Kratochvílová.

Na podzim se děti zúčastnily celodenního školení „Obchodníkem snadno a rychle“ v Olomouci, aby mohly na vlastní kůži zažít, jak probíhají všechny části obchodu od výroby po stanovení cen až po samotný prodej. „Věcičky je totiž třeba nejenom vyrobit, ale i zabalit, stanovit prodejní cenu, nabídnout a prodat. Děti se tak hravou formou mohly proškolit nebo zdokonalit v základních obchodnických dovednostech a to se jim určitě bude v běžném životě hodit. Po dokončení školení jsme dostali finanční příspěvek na zakoupení surovin pro výrobu vánočních produktů,“ uvedla vychovatelka Dětského domova v Plumlově s tím, že veškerý výtěžek z prodeje poputuje zčásti konkrétním dětem, které se na výrobě a prodeji podílely a zčásti poslouží na společný výlet pro všechny děti, zapojené do projektu.

Samotný Jarmark se bude konat v supermarketu Albert v Janáčkově ulici (u hlavního nádraží) v Prostějově již tuto sobotu 12. prosince 2015 od devíti do dvaceti hodin. Za příznivé ceny si zde budete moci koupit pěkný vánoční dárek pro své blízké a ještě uděláte před vánočními svátky dobrý skutek. Všechny zvou a moc se těší děti z Dětského domova v Plumlově.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...