Příjemnou noc, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jako tradičně se prvního května sešly v Kolářových sadech u hvězdárny špičky České strany sociálně demokratické, aby společně s občany oslavily Svátek práce. „Na rozdíl od loňska počasí pobytu venku příliš nepřeje, což se odrazilo na účasti,“ zalitovala Jana Halvadžievová, předsedkyně místní organizace Sociálně demokratických žen a zastupitelka za ČSSD v nejvyšším orgánu prostějovského magistrátu. Zhruba půlhodinku strávil s místními občany také předseda strany a premiér České republiky Bohuslav Sobotka.

Ten dorazil podle časového plánu těsně před půl druhou odpoledne a k pódiu jej doprovázel primátor Statutárního města Prostějova Miroslav Pišťák spolu s předsedou OVV ČSSD, kosteleckým starostou, Ladislavem Hynkem. Předseda vlády pozdravil přítomné a připomněl krátce úspěchy jím vedené vlády především v sociální oblasti, tedy zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví a zvýšení minimální mzdy. „Další kroky budou směřovat k omezení daňových úniků, abychom chránili ty poctivé před nepoctivci,“ zmínil zavedení elektronické evidence tržeb a majetkových přiznání, což jsou hlavní body pro nejbližší budoucnost.
„Přiznám se, že Slávka Sobotku vnímám především jako předsedu sociální demokracie, až poté jako premiéra,“ vyznal se posluchačům primátor Pišťák, který také omluvil svou náměstkyni Alenu Raškovou, která je momentálně v rekonvalescenci (Večerník informoval v minulém vydání a podle posledních zpráv první dáma magistrátu operaci zvládla úspěšně - pozn.red.). „Na závěr svého vystoupení mohu říci, že se dnes v Kolářových sadech sešli lidé dobré vůle. A to mě těší,“ dodal prostějovský primátor.
Nejen jeho osobní zásluhy následně vyzdvihl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Jelikož dnes oslavujeme práci, je dobré připomenout, že Prostějovsko je na tom v míře nezaměstnanosti nejlépe v celém kraji,“ ocenil hejtman a dodal, že zároveň dostal Prostějov ocenění za příkladné ekonomické parametry. To jsou podle něj plody dlouhodobé práce zástupců ČSSD v městské radě. „A jelikož je dnes Prvního máje - Karel Hynek Mácha, co si budeme povídat - nezapomeňte se políbit pod rozkvetlou třešní,“ vyzval závěrem prořídlé obecenstvo, a v rámci politiky své strany už bez mikrofonu dodal, že mohou i pánové mezi sebou...
Při přesunech mezi stánky a atrakcemi pro děti mohli občané dále potkat třeba senátorku Boženu Sekaninovou, europoslankyni Olgu Sehnalovou, prvního náměstka Olomouckého kraje a radního Aloise Mačáka i poslance a předsedu olomouckého KVV Jiřího Zemánka a další osobnosti regionální sociálně-demokratické politiky. Dodejme, že na pódiu byla pro děti připravena kouzelnická show, taneční představení zumby, hrála skupina Jiří Schelinger revival a soutěž pro malé návštěvníky připravila i Česká pojišťovna.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...