Příjemnou noc, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovský rodák a odchovanec zdejšího hokeje Petr Kumstát (na horním snímku), který v současné době nosí dres pražské Sparty, se po skončení sezóny ve svém klubu vrátil do rodného města, kde se stal hostem besedy se studenty, jimž odpovídal na různorodé otázky.

Otázky na vysokého útočníka byly rozdílného charakteru, od hokejových vzorů a životosprávy se diskuze stočila ke vzpomínkám na prostějovské trenéry a žvýkacímu tabáku. Kumstátova návštěva byla zpestřením nejen pro studenty, ale i pro něj samotného, sparťanský forvard se totiž přiznal, že není úplně zvyklý být středem pozornosti, přesto pro něj byla návštěva příjemná. „Líbilo se mi tady moc. Já sice nejsem moc upovídaný typ, jsem spíš tichý kluk a nerad jsem středem pozornosti, ale díky panu řediteli jsem nemohl odmítnout. Myslím, že to proběhlo hezky a děkuji za pozvání,“ usmíval se po skončení debaty Kumstát.
Po položení a zodpovězení všech otázek se studenti mohli s útočníkem, který si vyzkoušel i reprezentační dres, také vyfotit. Na samotné účastníky besedy zanechal sympatický útočník dobrý dojem. „Beseda pro mne byla velmi přínosná, Petra Kumstáta často vídávám v televizi a dost mi utkvěl v paměti, takže jsem rád, že jsem se s ním mohl setkat a zeptat se na pár věcí,“ říká student žurnalistiky Petr Komárek.
Návštěva Petra Kumstáta byla další z řady besed, které se na škole pořádají a nabízí povídání s hosty různého charakteru. Z řad sportovců se zde například v minulém školním roce objevil tenista Jiří Veselý a v tom probíhajícím hráči SK Sigma Olomouc. Své zastoupení však mají například i politici, v nedávné době to byl europoslanec Luděk Niedermayer. Škola nabízí povídání i s hosty z praxe, studentům žurnalistiky například o své práci přednášela tisková mluvčí hasičského sboru Vladimíra Hacsiková.
Zpestření výuky ať už lidmi z praxe či zajímavými hosty je pro studenty vítané. „Podle mého názoru jsou besedy na této škole skvělou možností, jak poznat řadu věhlasných osobností. Můžeme se na cokoliv zeptat a jejich odpovědi jsou pro nás zajímavé a mohou nás obohatit do života a leckdy se při nich i zasmějeme. Hodně mě zaujala třeba beseda s olomouckou Sigmou nebo setkání s Karlem Schwarzenbergem,“ hodnotí spokojeně Petr Komárek z druhého ročníku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...