Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čerstvý večerní vzduch, vůně nedalekých levandulí. A k tomu v lepším případě sklenička vína. Letní kino na nádvoří prostějovského zámku nabízí všechny tyto příjemnosti. Nechybí ani zajímavý výběr filmů z doby nedávno minulé. A to všech žánrů: komedií, akčních záležitostí, ale také dokumentů. Přestože tak počasí dává organizátorům z kina Metro 70 pořádně zabrat, daří se na nádvoří zámku vždy nějaké lidi přilákat.

„Nejvyhledávanější byl zatím snímek Víta Klusáka V Síti. Ale třeba na Kouř taky přišlo šedesát lidí,“ prozradila ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová. Právě snímek V Síti mírně narušil vítr – promítání se muselo přesunout do vnitřních prostor Metra 70. Lidem ale tato nepříjemnost náladu nezkazila, to spíše muži, kteří se snažili ve snímku přes internetové seznamky a sociální sítě svádět nezletilé.
Zajímavostí pak je, že kino nevsadilo pouze na jeden žánr. Nebo jen na aktuální filmy. Pro kinematografické nostalgiky tu tak byl Big Lebowski, další lidé si mohli užít Samotáře – a ani na ně nepřišlo málo diváků. Dále pak měli lidé možnost dorazit na loňskou českou komedii Vlastníci. „Z letního kina máme radost. Nestalo se, že bychom nehráli. Vždy si alespoň tucet lidí našel cestu. Navíc pro nás je to taky blízko, jen přes ulici,“ pochvaluje si zázemí zámku ředitelka.
Letní kino v zámku přitom ještě neřeklo „stačilo“. Také srpen je plný zajímavých snímků všeho druhu. „Čekáme a těšíme se nejvíce asi na Šarlatána, film, který měl úspěch na berlínském filmovém festivalu,“ říká při pohledu do programu Kucsa Prágerová.
Dodejme, že srpnová představení začínají ve 21:00 hodin, zářijová o hodinu dříve.

Program letního kina na zámku:
12. srpna – Ženy v běhu
19. srpna – Meky
20. srpna – Shrek
17. září – Postřižiny
18. září – Tenkrát v Hollywoodu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...