Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pravicová ODS je součástí aktuálně vedoucí koalice v Olomouckém kraji poté, co v roce 2016 získala v krajských volbách 7,54 procenta a zahájila tak po několik let trvající krizi návrat na výsluní. V Prostějově se to občanským demokratům v komunálních volbách povedlo a o to samé budou usilovat začátkem října ve volbách do Zastupitelstva Olomouckého kraje. Nejvýše postavenou Prostějovankou na kandidátní listině je na pátém místě náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Už nyní dokončujeme volební program a připravujeme jednotlivé části kampaně. Vsadili jsme jak na úspěšné komunální politiky, tak na osobnosti, které něco dokázaly ve svých oborech, ať už jde o podnikání, nebo veřejnou sféru,“ hlásí Večerníku Petr Sokol, předseda Oblastního sdružení Občanské demokratické strany v Prostějově. Ta vstupuje do krajských voleb samostatně a na kandidátní listině disponuje hned dvanácti zástupci prostějovského regionu. „Naše kandidátka byla definitivně potvrzena na počátku června. Krajským lídrem bude opět bývalý uničovský starosta a současný náměstek hejtmana Dalibor Horák. Prostějovsko budou na kandidátce nejvýše zastupovat náměstkyně primátora Milada Sokolová, živnostník a optik Radek Wagner, starosta Držovic Jaroslav Studený a ředitel Sportcentra – DDM Jan Zatloukal,“ sděluje Sokol, kterého se Večerník zeptal, s jakými plány a cíli vstupuje ODS do krajských voleb. „Od středu doprava budeme jedinou kandidátkou, která do krajských voleb nejde ve spojení s některou z levicových stran. Proto budeme usilovat o to, abychom získali maximum hlasů od občanů, kteří stojí ´vpravo´, ale oslovit chceme také všechny, kteří kladně hodnotí to, jak naši zástupci po návratu do čela města dokázali nastartovat změny na prostějovské radnici nebo pracují pro své obce v dalších částech okresu. Naším cílem bude zlepšit výsledek z roku 2016 a poprat se o přední příčky,“ zareagoval šéf prostějovské ODS, který se ještě svěřil, s jakým volebním výsledkem pro „modré ptáky“ by byl spokojen. „Spokojený bych byl s osmi mandáty v rámci kraje a metou opravdu velkého úspěchu by pro mne byly dvě křesla pro ODS na Prostějovsku, protože je důležité, aby hlas regionu byl na kraji co nejvíce slyšet,“ plánuje Petr Sokol.
„Kandiduji jako krajská pětka a naše okresní jednička. Mým cílem bude získat pro Prostějovsko mandát v krajském zastupitelstvu, protože náš okres musí mít i nadále v rámci kraje jasné zastání. Chtěla bych se angažovat v oblasti kulturní a památkové péče, blízká je mi i oblast sociální. Kampaň povedu opět hlavně mezi lidmi, ale samozřejmě i na sociálních sítích, kde se dlouhodobě snažím být v kontaktu se všemi, které zajímají věci veřejné,“ svěřila se Večerníku Milada Sokolová, současná náměstkyně prostějovského primátora a pětka kandidátky ODS do krajských voleb.

 

Speciální přílohu KRAJSKÉ VOLBY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 22. června

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...