Příjemnou noc, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Obecně prospěšná společnost Zapálení pro Plumlov zve na slavnostní Požár plumlovského zámku. Akce se bude konat v neděli 30. dubna 3033 a bude spojena s oblíbeným pálením čarodějnic. Organizátoři si od ní slibují zvýšení zájmu o památku, která potřebuje nákladnou rekonstrukci.

Letos v říjnu vyhořela část budovy takzvaného nízkého zámku v Plumlově. Jednalo se o událost, která přitáhla pozornost nebývalého množství lidí. Po požáru byla uspořádána veřejná sbírka. Její výtěžek však ani na opravu škod, ani na plánovanou rekonstrukci fasády hlavního zámku nestačil. Jak ovšem zjistila Agentura Hóser, místní nadšenci se rozhodli celou akci pro velký úspěch zopakovat! A to se vším všudy.
„Na rekonstrukci fasády bude potřeba asi sto milionů korun. Kde to jako máme vzít?! Pořád jsme si s tím lámali hlavu. Dotace jsou hrozná pruda a stejně jsme žádné nedostali. Evropská unie je lakomá jak Barka a stát zkorumpovaný jak Rath po dvou flaškách vína. Tak jsme se rozhodli jít vlastní originální cestou,“ vysvětlila za organizátory Eva Zanícená s tím, že nápad na zapálení vysokého zámku vznikl zcela spontánně. „Moc se těšíme. Bude se na co koukat, ohřejeme se, možná i opečeme špekáčky. Škodu pak zaplatí pojišťovna. Až to hasiči uhasí, tak uspořádáme veřejnou sbírku. Když se český národ mohl složit na vyhořelé divadlo, proč by nepustil chlup kvůli našemu zámku! Nespoléháme přitom jen na našince. Už jsme se domluvili, že záběry z požáru poběží v televizích na Slovensku, v Německu a Číně. Snad nám naši bohatí sousedé a kamarádi našeho prezidenta taky něco přispějí,“ dodala Zanícená s tím, že slavnostního zapálení se přesně ve 21:00 hodin opět ujme neznámý pachatel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...