Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Milé čtenářky, vážení čtenáři, po více jak dvouměsíční přestávce jsme zpět. Právě se vám dostává do rukou další - v letošní řadě čtvrtá - speciální příloha PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, jejímž prostřednictvím se vracíme zpátky do doby, která nedávno nečekaně ovlivnila životy nás všech. Rádi bychom společně s vámi na ni zapomněli, ale prostě a jednoduše to není možné. Obzvláště když je vysoce pravděpodobné, že nás hrozba nákazou COVID-19 úplně neopustila a bude nás provázet zřejmě už navždy. Jak říkal světově uznávaný profesor Kolář, všichni si s tím musíme naučit žít... S tím se lze ztotožnit, je to i můj osobní pohled.

Nyní jsme přečkali více než dva měsíce dlouhý nouzový stav, který vláda České republiky vyhlásila 12. března a ukončila jej až v neděli 17. května. Byly to chvíle, které současné generace nikdy nezažily a ti nejstarší si něco podobného pamatují pouze z válečných let. Strach z koronaviru byl natolik silný, že jsme si na poměrně dlouhou dobu museli odpustit mnohé z toho, co jsme dříve považovali za samozřejmost. Byla to doba pro nás pro všechny zcela nová a nepoznaná. A já osobně jsme velice rád, že tu první vlnu Česká republika, Olomoucký kraj a město Prostějov samo o sobě zvládlo dle mého na jedničku. Pesimisté předpokládali daleko větší ztráty a „italský“ scénář, jenž se díky našim skvělým zdravotníkům nekonal.
Také redakce Večerník si prošla dobou, kdy jsme se nemohli každé ráno potkávat v redakci a noviny pro vás připravovali doslova na koleně ze svých domovů, ale díky sebeobětování těch nejstatečnějších jste to na kvalitě oblíbeného média snad nepoznali. Mohu vás ujistit, že to nebylo nejlehčí, ale nejen profesionalita nás hnala dopředu. Cítit každé pondělí vůni čerstvých novin je totiž pocit k nezaplacení. Snad to máte taky tak.
Tato příloha má podobně jako její březnová předchůdkyně z prostředí firem nadregionální přesah a dostává se do rukou také čtenářům na Olomoucku, Přerovsku či Šumpersku a Jesenicku. Naší snahou bylo odprezentovat a přiblížit vám nejvýznamnější a nejúspěšnější společnosti, podniky, organizace i konkrétní podnikatele tohoto regionu, kteří se perou s citelným zásahem do hřbetu. Někdo lépe, někdo hůře, v každém případě všichni statečně. Na následujících dvaatřiceti stránkách tudíž najdete mnoho zajímavých textů ze zákulisí, exkluzivních rozhovorů i nejrůznějších pohledů na dění této doby. K tomu přinášíme i řadu tipů a nabídek od firem s dobrou pověstí. Věříme, že speciální příloha, která je jak součástí tištěného vydání Večerníku, tak v několikatisícovém nákladu distribuována i po vybraných místech celého kraje nejen poučí, ale i zabaví. Při této příležitosti bych obzvlášť v současné nejisté době velmi rád poděkoval všem našim klientům, kteří se rozhodli právě prostřednictvím tohoto speciálu prezentovat své služby pravidelným či jen občasným čtenářům Večerníku, ale i obyvatelům celého kraje. Už dnes vám mohu slíbit, že chystáme druhý díl „Návratu zpátky“, který bude věnován zejména všem v tzv. „první linii“.
Co říct závěrem? Přestože bych byl nejraději, kdyby takový přídavek nejčtenějšího regionálního periodika nezvykl, situace si jej vyžádala. Speciální příloha s příznačným názvem NÁVRAT ZPÁTKY má být pro všechny signálem, že se musíme znovu zvednout a jít dál. Čínský netopýr totiž nikdy nepřemůže českého lva!
Jak jsme v době koronavirové obstáli? A jak dobu nouzového stavu v Prostějově a okolí hodnotí kompetentní lidé? O tom všem je dnešní speciál. Ten nejspeciálnější z těch speciálních...

Za kolektiv redakce Petr Kozák, šéfredaktor PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...