Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 parkovisteTento problém se táhne skutečně dlouho! „Předpokládáme, že parkoviště u prostějovské nemocnice začne sloužit ve druhé polovině příštího roku,“ uvedl již v prosinci 2009 tehdejší mluvčí prostějovské nemocnice Tomáš Želazko. Ani po pěti letech se jeho slova nenaplnila! Nyní vše nasvědčuje tomu, že se letos na podzim konečně dočkáme. Ale že to trvalo...

Po dlouhých letech nervů, couvání, pomalého popojíždění a marného vyhlížení volného místa ke stání k zaparkování by se měla situace u nemocnice v Prostějově změnit. Vzhledem ke každodenním potížím stovek lidí zde mělo parkoviště vzniknout už v roce 2010. To se ovšem z nejrůznějších důvodů nezdařilo. Vše se o rok odložilo, ale i tento termín padl. „Stavba parkoviště je velkou investicí, kterou pečlivě zvažujeme. V současné době probíhá zpracování projektové dokumentace. Zahájení výstavby se zřejmě posune až na příští rok,“ uvedla v červnu 2011 dnes již taktéž bývalá tisková mluvčí holdingu Agel Hana Szotkowská s tím, že parkoviště by mělo být určeno pro celkem 106 vozů.
Také tento projekt ovšem nakonec putoval „k ledu“. Koncem roku 2012 nemocnice alespoň změnila pravidla stání uvnitř areálu. Nově do něj mohl vjet kdokoliv, byť za stání si zaplatil. V důsledku tohoto faktu se auta zdravotnického personálu přesunula na věčně přeplněné parkoviště před nemocnici, kde už před tím běžně nechávali stát svá auta obyvatelé nedalekých sídlišť. Tím šance pacientů na zaparkování prakticky klesly na nulu. „Vnímám to jako veliký problém. Obrátím se na ředitele nemocnice, abychom věc projednali. Hlavní potíž vidím v tom, že parkoviště je v majetku nemocnice a magistrát jen může požádat o řešení,“ přislíbil tehdy Miroslav Pišťák, primátor Statutárního města Prostějov.

Tak přece: koncem října má být hotovo! Zatím poslední naděje svitla návštěvníkům nemocnice loni na podzim. Tehdy se kromě Agelu a prostějovské radnice do celé záležitosti vložil Olomoucký kraj. Podle nejnovějších plánů by nové parkoviště mělo vzniknout hned u hlavního vjezdu do areálu na travnaté ploše o velikosti fotbalového hřiště. Nabídne celkem 149 parkovacích míst a přijde asi na třináct milionů korun. Město a Agel zaplatí po třech milionech, zbytek doplatí Olomoucký kraj. Díky tomu se věci skutečně pohnuly kupředu. Jak se Večerníku nyní podařilo zjistit, v současné době už začíná probíhat územní řízení. „Předpokládáme, že práce budou zahájeny na konci července letošního roku. Probíhat budou v areálu nemocnice, což znamená, že nijak neomezí okolí,“ reagovala na náš dotaz Kamila Navrátilová, tisková mluvčí olomouckého hejtmanství. Parkoviště by mělo být hotové nejpozději letos v říjnu. Bude se tu za parkování platit? „Pravděpodobně zde bude nastavený stejný režim jako uvnitř areálu nemocnice, tedy první půlhodina bude zdarma a po tomto limitu bude parkování placené,“ přidala Kamila Navrátilová.
Vzhledem k předchozím zkušenostem by byla i tentokrát na místě určitá opatrnost. Nicméně fakt, že účast na stavbě parkoviště přislíbila nejen samotná společnost Agel, provozující prostějovskou nemocnici, ale i vedení magistrátu a Olomoucký kraj nasvědčuje tomu, že tentokrát by to už konečně mohlo vyjít! 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...