Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 nadrazi zachodTohle je skutečný evergreen! Stížností na záchody na vlakovém nádraží v Prostějově jsou snad totiž stejně staré jako tyto samotné toalety. V průběhu uplynulých let se zde scházeli feťáci, úchyláci i šílení vandalové, kteří do záchodů házeli téměř vše od kondomů až po svetry. Přes snahu pronajímatelů, nás tak stále po vstupu do útrob veřejného WC nečeká nic pěkného. Existuje vůbec řešení tohoto „boje proti větrným mlýnům“?

Už začátkem roku 2009 Večerník na první straně informoval o tom, že si feťáci na záchodech v prostorách haly hlavního nádraží v Prostějově píchají drogy. Hlídka strážníků sem opakovaně vyjížděla kvůli pohozeným injekčním stříkačkám.
Snad ještě větší pozdvižení vzbudilo naše zjištění, že tu nějaký úchyl šmíruje čůrající muže. Nechával totiž po sobě navrtané díry v záchodových dveřích. O tom, za jakým účelem si je vytvořil, svědčily také další nálezy. Ve stejné době se zde totiž našel robertek či lubrikační krémy. Odchytit tohoto úchyláka se sice dodnes nepodařilo, pronajímatelé proti němu alespoň bojovali pobytím dveří kovovými pláty.
Pokud vstoupíte na záchody, první co vás napadne je to, že je navštěvují samí vandalové. „Lidé dokážou mísy ucpat snad úplně vším. Ženy tam pravidelně hází vložky, muži zase kondomy, slipy, ponožky, kalhoty, svetry. Boxování do dveří se zde stalo jistým druhem sportu,“ prozradil Večerníku jejich pronájemce pan Ali. Jako řešení s vandaly se jevilo umístění kamer, i ty však někdo po dvou týdnech ukradl...
Když veřejné WC v průběhu uplynulého týdne Večerník navštívil, nebyl jejich stav právě nejlepší.
Otlučené dveře, čmáranice po zdech a zejména poměrně silný zápach, který všemu dominoval. Na druhou stranu bylo patrné, že místnost musel někdo v průběhu dne uklízet. „Stav záchodů na hlavním nádraží v Prostějově jsme opakovaně řešili. Spolupráce s pronajímateli probíhala vždy dobře. Máme ověřeno, že se záchody minimálně dvakrát denně uklízí,“ sdělila nám Kateřina Šubová, tisková mluvčí Českých drah.
S toalety jsou tedy jen starosti. Jenže péče o ně je podmínkou, aby jejich pronajímatel získal relativně lukrativní zakázku úklidu celého nádraží. Jako jediné řešení tohoto letitého problému se tedy jeví zavedení obsluhy, přestože by to výrazně zvýšilo náklady na jejich provoz. „Chceme zavedení obsluhy zkusit. Uvidíme, jak to půjde,“ přislíbil pronájemce pan Ali před necelými dvěma lety. Dodnes se však žádná obsluha na záchodcích prostějovského nádraží neobjevila a pana Aliho jsme v minulých dnech nezastihli.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...