Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

04 vaneskaPřipomeňme si co se stalo. Prosté chvíle bezmoci si počátkem loňského roku prožila maminka osmileté holčičky z Prostějova. Malou Vanessku v pondělí 6. ledna 2014 přepadly ve škole palčivé bolesti hlavy, později dokonce začala ztrácet zrak. Dětská doktorka ji okamžitě odeslala do prostějovské nemocnice. Tam se ale dle maminky vše zadrhlo...

Zásadní neurologické vyšetření proběhlo až po osmi hodinách od hospitalizace. Maminka následně dítě převezla do Olomouce. „Ve fakultní nemocnici zjistili, že dcera během krátké doby prodělala třicet epileptických záchvatů. Pokud by vyšetření proběhlo rychleji, mohla jich být částečně ušetřena. Kdyby krvácela do mozku, vůbec by se na to nepřišlo a ona mohla umřít,“ tvrdila před dvanácti měsíci Kateřina Reiterová, jejíž případ vyvolal na Facebooku obrovskou lavinu reakcí. Prostějovská nemocnice chápe matčinu obavu o život své dcery. Jakékoliv pochybení však odmítá. „Vše probíhalo neprodleně a ve shodě
s časovým průběhem vyšetření,“ oponovala tehdy za prostějovskou nemocnici Radka Baková, tisková mluvčí společnosti Agel.
V době, kdy vyšel článek, rodiče malé Vanessky ještě netušili, čím vším si jejich dcera bude muset projít. „Celé to nabralo naprosto šílený spád. Časté záchvaty přicházely zcela nečekaně a trvaly třeba i šest či osm hodin. Vanesska během nich vůbec neviděla. Celou dobu jsme dojížděli k paní neuroložce Neklanové do Olomouce, která nás nakonec poslala do pražského Motola,“ prozradila nám v lednu 2015 Kateřina Reiterová. Přestože Vanesska během záchvatů prožívala nesnesitelné bolesti hlavy a hrozilo trvalé poškození mozku, vše se nakonec v dobré obrátilo. „V Motole jí upravili dávkování léků a jako zázrakem máme od března klid. Víme, že nic není vyhráno, ale za tento stav jsme velice vděčni. Vanesska je schopna jezdit na lyžích či na snowboardu. Doktorka jí dokonce povolila i dětský box. Asi za měsíc ji čeká první exhibiční zápas,“ dodala již s malým úsměvem maminka.
Čeho se její dcera musela vzdát, to byl tanec. „Ač už nemohla vystoupit, tak na zájezd do Zlína jela i s tanečníky ze školy Pirouette. Bezprostředně po vystoupeních její taneční skupiny pak byla vyhlášena ´Bojovnicí roku´. Když jsme se ohlédli zpět, bylo to pro nás celé velice dojemné,“ neskrývala dojetí Kateřina Reiterová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...