Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 nemcickoPONDĚLÍ 14. ŘÍJNA 2013 - Práci by v ní našlo kolem stovky lidí, kteří jinak hledají uplatnění v prostějovském regionu stále více a více obtížněji. Navíc by využívala nejmodernější technologie, do ovzduší nevypouštěla žádné zplodiny a pomohla by také vylepšit městský rozpočet. Přesto všechno se dalo očekávat, že se proti plánované výstavbě továrny na zpracování opotřebených pneumatik zvedne mezi lidmi z Němčic nad Hanou vlna nesouhlasu...

ŘÍJEN 2014

A jak jsme předpokládali, tak se i stalo. Moderní továrna, jejímž produktem by mimo jiné byla i ropa, v Němčicích neprošla. Přes všechna výše zmíněná pozitiva byl odpor lidí z města na jihu regionu proti její výstavbě příliš silný. Řada občanů se totiž obávala zejména možných negativních dopadů na životní prostředí. „Na základě převládajících záporných reakcí ze strany veřejnosti jsme oznámili jednateli investora, že jeho záměr u nás není průchodný a on to respektoval. Pokud mám dobré informace, chce nyní svůj projekt realizovat někde na Ostravsku,“ ohlédla se minulé úterý za projektem starostka Němčic nad Hanou Ivana Dvořáková s tím, že hlavním problémem bylo umístění továrny v relativní blízkosti obytných domů. Projekt tak skončil stejně jako plán na výstavbu fabriky na výrobu maziv z odpadních tuků, o které se v Němčicích mluvilo několik let. I ten se svého času setkal s odporem přibližně šesti stovek místních obyvatel. Od této výstavby nakonec ustoupil sám investor, jelikož kvůli zdržení „prošvihl“ šanci na získání dotací.  

Město však stále nepřestává hledat investory, kteří by lidem z Němčic mohli nabídnout nová pracovní místa. „V naší průmyslové zóně od jara začne růst prodejna a servis zemědělské techniky, kde najde zaměstnání dvanáct lidí. Jednáme i o možné budoucí výrobě komponentů pro zdravotnictví a objevil se i plán vrátit do Němčic podnik na šití zdravotnické obuvi. Dva posledně jmenované projekty jsou zatím ovšem pouze ve stádiu záměru,“ vyjádřila se exkluzivně starostka Dvořáková. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...