Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 

Pondělí 30. července 2012

Oslizlé, lepkavé, netypicky svraštělé, zkažené a zapáchající. K lidské spotřebě naprosto nevhodné,” takto charakterizovali kontroloři z České potravinářské inspekce párečky delikates, které prodávala ve svém malém obchůdku v Přemyslovicích Marie Kubová. Úplně stejně pak charakterizovali také špekáčky nabízené ve stejné prodejně. Provozovatelka si je pochybení vědomá. Ví, že ji pokuta nemine. „Obchod tady mám už osmnáct let a nikdy se mi nic podobného nestalo. Šlo o zbytky uzenin, které jsem neměla ani vystavené, ale uschované v ledničce. A víte, jak to chodí na vesnici. Každý mě tu zná a dobře vidí, co mu nabízím. Kdo by něco vysloveně nechtěl, tomu bych to neprodala,” hájila se při naší návštěvě Marie Kubová, jejíž malý obchůdek je jeden z pěti, které v Přemyslovicích fungují.

ČERVENEC 2013

Po loňské ostudě si v obchůdku v Přemyslovicích na podobné pochybení zřejmě už dávají pozor. V průběhu roku, který uplynul od nálezu plesnivých potravin, zde inspektoři žádné další pochybení neobjevili. Přitom je pravděpodobné, že zde prováděli opakované kontroly. Svědčil by o tom příklad obchodu Hruška ve Smržicích. I ten inspektoři loni navštívili několikrát. Narozdíl od Přemyslovic však krátce po sobě opakovaně našli uzeniny, u nichž bylo uměle prodlužováno datum spotřebitelnosti. I ve Smržicích by se však podle posledních zjištění už neměli k této nekalé praxi  uchylovat. Jednoznačně se ukazuje, že zveřejňování „hříšníků” nabízejíci nebezpečné „pochoutky” je správnou cestou, jak se do budoucna vyvarovat podobných excesů a zajistit lepší kvalitu prodávaných potravin. Pokusili jsme se v této souvislosti kontaktovat majitelku obchodu v Přemyslovicích, úspěšní jsme však nebyli. „Nezlobte se, nemám čas,” reagovala Marie Kubová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...