Příjemnou noc, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 

28. KVĚTNA 2013

 

Představte si, že vyrazíte na autobus, ale řidič vám oznámí, že si budete muset vystoupit dvě zastávky před tím, než jste původně chtěli, a zbytek dojít pěšky. Obcemi prý sice projíždí, ale má zakázáno v nich zastavit. Jinak by dostal pokutu. Že něco takového není možné? Asi byste se divili! Přesně to se totiž minulou neděli stalo Markovi Zapletalovi a jeho rodině. Důvod spočíval v tom, že Hvozd přestal dotovat nedělní spoje. Považuje je za zbytečné. „Odmítáme už doplácet dále na víkendové spoje, které jsou absolutně nevytížené. To už by nás pro těch pár lidí přišel levněji taxík. Chtěl jsem se ohledně celé záležitost spolu s ostatními starosty sejít s vedením Veolie, ale narazili jsme na neochotu jednat,“ vysvětlil nám starosta Hvozdu Josef Šmíd. Obec loni na šest nedělních spojů přispěla 36 tisíc korun, letos byla polovina spojů zrušena. „Měli jsme platit osmnáct tisíc. Chtěli jsme, aby to bylo méně, nebo aby se spoje úplně zrušily. Jelikož však nedošlo k jednání, tak jsme se rozhodli, že peníze prostě neuhradíme,“ dodal Šmíd.

ČERVEN 2013

Ani po roce se situace s víkendovými spoji v Hvozdu nezměnila. „Z počátku jsme zaznamenali pár negativních reakcí, ale nyní si už občané nestěžují. Naše rozhodnutí nedoplácet na víkendové spoje se dotklo jen několika málo z nich. A ti neměli větší problém se zařídit jinak,“ vysvětlil starosta Hvozdu Josef Šmíd, který si stále stojí za tím, že doplácení na víkendové spoje jsou pro obec peníze vyhozené oknem.  „Kolik si také myslíte, že v neděli v šest hodin ráno jelo k nám nebo od nás lidí? Navíc občanů jezdících autobusy rok od roku stejně ubývá, což souvisí s tím, že už v podstatě každý má dneska auto,“ uzavřel Šmíd.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...