Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

BŘEZEN 2011

Rozhodnuto! Známý a populární herec Ladislav Županič přijal nabídku prostějovské ODS stát se jako nestraník kandidátem na senátorské křeslo za Prostějovsko a Kojetínsko. Večerník o této variantě informoval jako první médium v republice. Na kandidátce pravicové strany Županič figuroval jako nezávislý. „Ladislav Županič získal podporu ODS pro svou nezávislou kandidaturu s velkou většinou. Na sněmu se pro něj vyslovilo 124 ze 136 hlasujících,“ informoval tehdy Večerník Jiří Pospíšil, prostějovský místostarosta a předseda Oblastního sdružení ODS v Prostějově. „Nechci už déle jen pasivně přihlížet a nadávat. Chci do toho jít a pokusit se přispět k tomu, aby se politika změnila k lepšímu. Nikdy jsem nebyl členem žádné strany. Jsem nezávislý, a i proto chci jít do voleb jako nestraník,“ prohlásil Županič.

Jak vidí situaci dnes?

ÚNOR 2013

Ladislav Županič senátních volbách 2012 neuspěl. Staronovou senátorkou se stala Božena Sekaninová. Jak se známý herec ohlíží za touto svojí zkušeností? „I když výsledek nebyl takový, v jaký jsem doufal, tak na celé období před volbami vzpomínám moc rád.  Do voleb jsem šel proto, že jsem Prostějovan, a v tomto městě mám stále řadu přátel. Doufal jsem tedy, že pro toto město budu schopný v Praze něco udělat. Před samotnými volbami jsem se seznámil s řadou zajímavých lidí, s nimiž jsem měl tu čest nějaký čas spolupracovat. Za všechny bych jmenoval Jiřího Pospíšila, což je podle mě velmi slušný člověk. Během předvolební kampaně jsem se zúčastnil řady podnětných debat, na kterých jsem se nikdy nesetkal s negativními reakcemi na svou osobu či názory. Bohužel konečný volební výsledek nepochybně ovlivnila nálada ve společnosti související s neoblíbeností současné vlády. Ta to má hodně těžké, vždy je totiž mnohem jednodušší kritizovat, než se snažit něco tvořit či měnit ,“ nechal se pro Večerník slyšet Ladislav Županič.

Šel by známý herec v budoucnu do voleb ještě jednou?

„Určitě ne. Už nemám tak silnou chuť měnit věci kolem sebe právě prostřednictvím politiky. Raději se nyní věnuji své práci, kterou jsem dělal celý život a v níž jsem spokojený,“ reagoval Županič, který sice nyní žije v Praze, ale dění na Prostějovsku neustále sleduje. Obzvláště ho zajímá téma obnovy turistického ruchu na plumlovské přehradě, která již od roku 2009 prochází revitalizací. „Jako malý si pamatuji, že na hrázi přehrady byl velký nápis ´Se Sovětským svazem na věčné časy´. Někdy mi přijde, že čištění přehrady a rybníka je plánováno právě v socialistickém duchu. Uvedu příklad, když jsme točili v tehdejším Sovětském svazu, viděli jsme tam luxusní hotel, který už byl celý hotový, pouze v něm nebyly trubky na vodu a odpady. Přijde mi, že podobným systémem se řešila i přehrada. Napřed se nákladně vybagrovala a teprve pak se začalo řešit, co je vlastně příčinou toho, že se v ní sinice množí,“ poznamenal ke stále aktuálnímu tématu Ladislav Županič.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...