Dobré poledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Začátkem loňského prosince bylo v polorozpadlém domě za hlavním nádražím v Prostějově objeveno bezvládné tělo Josefa Jelínka zvaného Slon. Jeho ostatky ožrali vlastní milovaní psi... V této souvislosti se spekulovalo o tom, že za smrtí Josefa Jelínka mohl stát jeho spolubydlící Silvestr Kulisin, který byl v minulosti odsouzen za vraždu v Nezamyslicích. I on však byl na přelomu roku na tomtéž místě nalezen mrtvý. Co se dělo s „domem smrti“ dál?

Josef Jelínek byl známou prostějovskou figurou. V mládí projel celý svět s cirkusem, ve kterém měl na starosti slony. Podle nich získal i svoji přezdívku. Následně pracoval na hlavním vlakovém nádraží. Právě od Českých drah dostal do pronájmu dům, ve kterém nakonec nalezl smrt. Nedlouho předtím se k němu nastěhoval Silvestr Kulisin, který se vrátil z vězení, kde si odseděl sedmnáct let za vraždu v Nezamyslicích. Podle svědků oba muži spolu vycházeli dobře až do chvíle, kdy se k nim nastěhoval ještě Kulisinův syn, který do té doby žil v domově mládeže.

Otec se synem měli právoplatného nájemce nádražního domu psychicky i fyzicky týrat. Podle policie ovšem jak Slon, tak i Silvestr Kulisin zemřeli přirozenou smrtí. „V případě úmrtí obou mužů bylo cizí zavinění vyloučeno,“ uvedla Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

I po smrti svého otce žil v domě dál Kulisin mladší. Nikoliv dlouho. České dráhy se jej rozhodly vystěhovat. „Nájemní smlouva byla psána na muže, který zemřel. S jeho úmrtím zanikla,“ vysvětlila tento krok Kateřina Šubová, mluvčí ČD. Následně se na vstupních dveřích do domu objevily desky, které měly zabránit vstupu do objektu. To však bezdomovce neodradilo. Proto České dráhy přistoupily k demolici a už před pár dny z nemovitosti zmizela střecha. Tím se však bourací práce zastavily a ruina „domu smrti“ stojící nedaleko cedule ohlašující Prostějov hlavní nádraží straší dál! Jak dlouho, to momentálně nikdo neví...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...