Dobré poledne, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tomu se říká potulné divadlo! Jako skutečný stín obchází už více než rok Prostějovsko žena, která vystupuje se stále stejnou historkou. Nepůsobí však pouze v regionu, ale zprávy o ní k nám dochází prakticky z celé republiky. A navzdory sérii článků ve Večerníku se opakovaně vrací i do Prostějova! Podle našich posledních informací byla ve městě viděna naposledy před pár dny...

Buď je duševně chorá, nebo rafinovaná herečka. Každopádně hraje na city, což se této „dámě“ úspěšně daří, neboť pořád umí vymámit z lidí nemalé peníze. Řeč je o přibližně šedesátileté ženě, která tvrdí, že žije ve Francii, neumí pořádně česky, byla okradena Romy a právě se nutně potřebuje dostat do Prahy. O peníze si nikdy přímo neřekne, čeká, až jí finance lidé nabídnou sami. A povětšinou se dočká... Naše opětovná rada tedy zní: pokud tuto „šejdířku“ potkáte, nevěřte jí ani slovo!

Když Večerník na její řádění před více než rokem upozornil, dorazila k nám do redakce celá řada reakcí od lidí, kteří měli podobnou zkušenost. Díky internetu jsme dostali upozornění z různých koutů republiky jako například z Vyškova, Rychnova nad Kněžnou, Hradce Králové či Svitav. Přesto si zmíněná paní stále nedá pokoj! „Dnes v poledne byla v Prostějově. Byla celá v černém a měla cestovní tašku. Požádala mě, abych jí vytiskla z internetu mapu cesty z Prostějova do Prahy. Mapu jsem jí ukázala i vytiskla. Řekla jsem jí, aby jela vlakem. Překvapilo mě, že znala cenu jízdného z Prostějova do Prahy i cenu přepravy na letiště... Byla rozrušená, ale poté, co se zklidnila, mi řekla, že její matka prý pocházela z Přerova a otec byl Francouz. Ona je snad povoláním patoložka a manžel právník. Policie jí prý nepomohla, odkázala ji údajně na ambasádu do Prahy. Dala jsem jí asi pět desetikorun pro štěstí,“ napsala nám před pár dny na internetové stránky www.vecernikpv.cz čtenářka Anna.

Jak jsme zjistili, pole působnosti zmiňovaná žena rozšířila v poslední době také na okolí Brna či jižní Moravu. „Byla u nás v práci. Potřebovala se dostat pěšky do Prahy, a ptala se, zda bychom jí nemohli najít cestu mimo dálnici, což lámanou češtinou několikrát zopakovala. Celá se třásla a stále opakovala, jak se omlouvá, že byla okradena a má jen třicet korun v drobných. Kámen by se nad ní ustrnul a šrajtofle by vyskočila,“ přidal před dvěma měsíci například Kamil z Břeclavi.

Přestože by „chudinka z Francie“ zasloužila za své herecké výkony Oscara, zdá se, že pouliční divadlo ji baví víc než filmové plátno. A hlavně stále to přece vynáší slušné peníze! Jen škoda, že na něj mohou doplatit lidé, kteří se skutečně dostanou do problémů a kterým už nikdo nebude věřit...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...